Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Május 14. 09:28, hétfő | Helyi
Forrás: Naplo-online

Kiskorúval fajtalankodott, nem jogerősen 5 évet kapott

Kiskorúval fajtalankodott, nem jogerősen 5 évet kapott

A Veszprémi Törvényszék 5 évre ítélte azt az R. Zsoltot, aki 17 évesen erőszakolt meg egy kiskorú fiút. Megrázó történet következik:

Még 2008. november végén a most 21 éves R. Zsolt egy kiskorú fiút erőszakkal magával vitt Pápa külterületén lévő romos épületbe, ahol rövid fojtogatás után lehúzta a gyerek alsóját miközben megkérdezte tőle, milyen halálnemet választ. Megrettent áldozatát leültette, lefogta a kezeit, majd fajtalankodott vele áldozata tiltakozása ellenére. Amikor indultak visszafelé a városba, útközben ráparancsolt a gyerekre, teljesen vetkőzzön le. Eközben R. Zsolt a sértett arcát, nyakát csókolgatta, nyalogatta, majd hanyatt lökte a hóba, s ismét fojtogatni kezdte. Amikor a vádlott látta, hogy a fiú már nem kap levegőt, abbahagyta a kínzását, de közben össze-vissza csókolgatta. Amikor áldozata elájult, akkor a támadó havat dobott az arcába, hogy magához térjen. Mielőtt elengedte volna, az akkor még csak 17 éves kamasz még egyszer ráijesztett a kisfiúra, megöli, ha otthon beszélni mer a történtekről.

A rendőrségi eljárás során kiderült, a homoszexuális hajlamú R. Zsolt már a korábbi években is "kikezdett", erőszakoskodott kisfiúkkal, többüket letámadta, majd megfenyegette. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta a fiatalembert, hangsúlyozva, hogy az egyik áldozatnál a közvetlen életveszély is fennállt. Embertelenül, brutálisan hajtotta végre tettét. R. Zsolt, aki jelenleg négy éves börtönbüntetését tölti hasonló bűncselekmény miatt, mindvégig - így a tárgyaláson is - tagadta a bűncselekményeket, nem érezte magát bűnösnek. Védője bizonyítottság hiányára hivatkozva kérte védence felmentését.

Dr. Németh Balázs bíró szemérem elleni erőszak, több rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt öt év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte R. Zsoltot. A bíró indoklásában kiemelte, nem bizonyítható, hogy a vádlott a fojtogatással ki akarta oltani a kisfiú életét. Szadista, perverz játékot művelt a fiatalember, egyfajta szexuális "előjátéknak" használta a fojtogatást. Az életveszélyes helyzetben közömbösen viselkedett.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.