Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. December 03. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kisdiákok a főkapitányságon

Kisdiákok a főkapitányságon

A Pápai Rk. szervezésében 15, a pápai járás négy általános iskolájában tanuló roma származású diáknak nyílt lehetősége arra, hogy 2014. december 2-án ellátogasson a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe.

A példás magaviseletű és szorgalmú gyermekek elsőként a cigányok múltját és kulturális hagyományait bemutató „Múltunk és jelenünk, színek a roma kultúrából” című kiállítás megnyitóján vettek részt a főkapitányság aulájában, majd megtekintették azt a toborzó kisfilmet, amely a rendőri pálya választását népszerűsíti a roma származású fiatalok körében. A délelőtt második felében közlekedésbiztonsági vetélkedő keretében mérték össze KRESZ tudásukat a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület tíz fiataljával. A vetélkedő alatt arcfestés, a vetélkedőt követően fegyverbemutató várta a diákokat.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.

2024. Május 10. 18:07, péntek | Helyi

Parkolás, utak karbantartása, városüzemeltetés – Bemutatta első programcsomagját Grőber Attila

A polgármesterjelölt elmondta, teljesen világos és megvalósítható programjuk van, amely a 2024 és 2029 közötti évekre vonatkozik, szakértők bevonásával készült el.

2024. Május 10. 13:02, péntek | Helyi

Adománydobozok a belvárosi üzletekben

35 belvárosi üzlet csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében adománydobozokat helyeznek ki a boltok pénztárai mellé. A befolyt összegekkel a sérült gyermekeket támogatják.