Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 18. 08:12, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Király Botond a Vasasban

Király Botond a Vasasban

A pápai nevelésű játékos az első osztályba szerződött.

Király Botond 2013 tavaszán debütált az első osztályban, a Lombard bedőlése után az NB III-as Rákosmente KSK-hoz igazolt, ahol 30 meccsen 23 gólt lőtt. A 183 cm magas, 74 kilós játékos teljesítménye felkeltette az élvonalbeli Vasas érdeklődését is, a tárgyalások pedig eredményre vezettek, így a PELC nevelés egy patinás klub színeiben ismét a legmagasabb osztályban bizonyíthat. Király Botond a Vasas hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy egy olyan csapathoz kerülhetett, ahol az elmúlt évtizedekben labdarúgó legendák sora játszott.
- Gyorsan történt minden. Menedzsereim a múlt hét közepén szóltak, hogy lenne lehetőség tesztelésre a Vasasnál. Egy pillanatig sem haboztam és rögtön jöttem. Szerettem volna megmutatni magam. Az elmúlt évet a Rákosmente csapatánál, az NB III-ban töltöttem, ahol csaknem 25 gólt sikerült lőnöm. Azt megelőzően az NB I-es Pápa csapatában játszottam több mint 2 évet. Azért is nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert úgy gondoltam, az NB III után a másodosztály jelenthet majd egy újabb lépcsőfokot, mivel a 12 csapatos NB I-ben már nagyjából kialakultak a keretek. Nagyon boldog vagyok, hogy a vezetőség és az edzői stáb úgy döntött, hogy alkalmas lehetek arra, hogy segítsem a csapatot. Szeretnék minél előbb bemutatkozni, és minél többet játszani, hasznos tagja lenni ennek a nagyszerű közösségnek. Sok társamat ismertem az utánpótlás-válogatottakból, amelyeket végigjárhattam. Szeretném, ha a csapat minél sikeresebb lehetne a bajnokságban, és azt is, ha ebből én is kivehetném a részem – nyilatkozta a fiatal támadó.
Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója elmondta, Botondot egykori pápai csapattársa, Kenesei Krisztián és volt edzője, Tóth Bálint is ajánlotta a klubnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.