Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 04. 15:20, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kirabolta volt iskolatársát

Kirabolta volt iskolatársát

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 16 éves lány ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövető 2013. szeptember 3-án 13 óra körül megszólította Pápán, a Fő téren egy volt iskolatársnőjét, akitől cigarettát, majd ezüst láncának átadását követelte. A szintén 16 éves sértettet veréssel is megfenyegette, majd belenyúlt a lány nadrágja zsebébe, és kivette onnan a mobiltelefonját. A visszaszerzés érdekében a tulajdonos megfogta az elkövető kezét, ám az meglökte a vállát és a készülékkel együtt távozott a helyszínről. Útközben megszólított egy ismeretlen férfit a Nagytemplom mellett, az Árkád sor (Ruszek köz) környékén, és megvételre kínálta fel a pár perce zsákmányolt telefont. A járókelő nemet mondott, ezért a lány másnak adta el a készüléket, a kapott pénzen pedig három tábla csokit és cigarettát vásárolt.

A bejelentést követően a rendőrök lakásán elfogták, majd őrizetbe vették a gyanúsítottat. Táskájából előkerült a telefon SIM kártyája, a készüléket pedig attól a helybeli lakostól foglalták le a nyomozók, aki a lánytól töredék áron megvásárolta azt.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy a Ruszek köz környékén megszólított férfi, vagy bárki, aki érdemi információval rendelkezik a bűncselekmény körülményeit illetően, jelentkezzen személyesen a Pápai Rendőrkapitányságon vagy hívja a 06-89/313-011-es telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék