Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. Augusztus 27. 10:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

Kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy majdnem két évvel ezelőtti ügyben kilenc díler és huszonhárom drogfogyasztó ellen javasol vádemelést - közölte az iroda pénteken a police.hu oldalon.

Majdnem két évvel ezelőtt számoltak fel egy tíztagú drogbandát; egyszerre tíz helyszínen tartottak razziát. A budapesti, törökbálinti, debreceni és szegedi lakcímeken csaknem másfél kiló kábítószert találtak, köztük marihuánát, amfetamint és extasyt.

A drogon túl a nyomozók lefoglaltak porciózáshoz, méréshez, hígításhoz és tároláshoz használt eszközöket, valamint fegyvereket is.

A kilenc terjesztő között több rokoni kapcsolat is van. A csapat élén álló debreceni férfi felesége és anyja is részt vett a "drogbizniszben", előbbi főként a kábítószer csomagolásában segédkezett, utóbbi az árusításból vette ki részét.

"A család droghoz való mindennapi viszonyát bizonyította, hogy a fiatal pár esküvője előtti legény- illetve lánybúcsún a vendégek számára felkínált menü részét képezte az amfetamin is, aminek értékét természetesen beleszámították a buli részvételi díjába" - írták.

A rendőrök kilenc embert jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, huszonhármat pedig kábítószer birtoklásával. A kilenc terjesztő közül öten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg négyen szabadlábon vannak. A fogyasztókkal szembeni eljárást a nyomozók elkülönítették ettől az ügytől, ők mindannyian szabadlábon védekeznek.

A kilenc gyanúsítottól több mint 5,5 millió forintot, majdnem kétezer eurót, valamint különböző más valutát és egy tízmillió forint értékű autót foglaltak le.

A bűnbanda elleni kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás iratait az NNI vádemelési javaslattal küldte meg a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek - áll a közleményben.

Címkék: bűnbanda, díler, drog, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:00, vasárnap | Belföld

Állatkínzás miatt állítottak elő egy házaspárt a fővárosban

Állatkínzás miatt állítottak elő a rendőrök egy házaspárt Budapest XXI. kerületében - közölte a police.hu szombaton.

2022. Január 23. 05:00, vasárnap | Belföld

Összeütközött két metró a fővárosban

A 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött - közölte a BKV szombaton az MTI-vel.

2022. Január 22. 18:04, szombat | Belföld

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.

2022. Január 22. 16:00, szombat | Belföld

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben, a tavalyi öt után az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára