Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Március 12. 16:31, péntek | PR
Forrás: (x)

Kik lehetnek ott a magyar válogatott Európa-bajnoki keretében?

Kik lehetnek ott a magyar válogatott Európa-bajnoki keretében?

Ahogy közeledünk az Európa-bajnoksághoz, egyre jobban felmerül a kérdés, hogy kik azok a játékosok, akikre számítani fog Marco Rossi szövetségi kapitány.

Vannak alapemberek, akiknek a keretbe kerülése nem is kérdés, de rajtuk kívül nagyon sok játékos szóba jöhet, és még arra is van esély, hogy egy játékos a szezon második felében győzi meg a játékával a kapitányt.

Az olasz edző 2018 nyarán vette át a magyar válogatott irányítását, azóta pedig 15 játékos debütált nála a válogatottban, vannak akik alapembernek számítanak azóta, van aki nemrég kapta meg az állampolgárságot és nagyon sok olyan játékos is akad, akiket kipróbált a mester és például már idősebb korára kapta meg a lehetőséget a válogatottban a bizonyításra.

Marco Rossi legelső debütáló játékosa Holender Filip volt 2018 őszén egy sportfogadási oldal adatai alapján, amely itt megtekinthető promóciós kódját. A játékos azóta több külföldi klubban is megfordult, jelenleg a Partizan játékosa. A 26 éves labdarúgó értéke azóta több mint a triplájára nőtt és már eléri az 1 millió eurót. Holender abba a kategóriába tartozik, akire biztosan számítani fog Rossu kapitány az Európa-bajnokságon, hiszen 2018 novembere óta már 14-szer is pályára lépett a válogatottba és általában a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.

A magyar labdarúgás jelenlegi legnagyobb tehetségét, Szoboszlai Dominiket senkinek nem kell bemutatni, ő is Rossitól kapta meg először a lehetőséget 2019 márciusában. A 18 évesen és 4 hónaposan debütáló játékos jelenleg 12 válogatott összecsapásnál tart.

A Rossi alatt bemutatkozó játékosok közül, akinek még biztos a helye az a nemrég a török élvonalba igazoló Szalai Attila, aki 2019 novemberében kapta meg először a lehetőséget, azóta pedig majdnem minden tétmeccsen a kezdőcsapatban találta magát, így a szintén Rossinál debütáló Willi Orban mellett, elég biztosnak tűnik a helye a belső védő pozícióban. Szalai mellett Sigérnek sem kell aggódnia azon, hogy számítani fog-e rá a kapitány az EB-n, ő is 2019 őszén ölthette magára először a válogatott mezt, azóta viszont már 9 mérkőzése is van az FTC játékosának.

Két olyan játékos is bemutatkozott az olasz szakembernél, akiknek 30 éves koruk felett adódott meg ez a lehetőség, ez egy elég ritka dolognak számít. Könyves Norbert 31 éves múlt, Cseri pedig már a 33 felé közelített a bemutatkozásakor, egyikük helye sem biztos a keretben, de mindketten esélyesek arra, hogy beverekedjék magukat az Európa-bajnokságra.

A fiatalabb debütálók közül pedig még a DAC játékosát Schäfer Andrást és a Honvédnál már több éve remeklő Gazdag Dánielt érdemes kiemelni, mindkettőjük eddig 4-szert kapta meg a lehetőséget Rossitól.

Az Euróba-bajoki keret kiválasztása még a jövő kérdése, de már nincs messze, az pedig biztos, hogy van kiből válogatni a szövetségi kapitánynak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:16, péntek | PR

Így lehet megtudni, hogy érvényes-e még az autópálya-matricánk

Online vette meg az e-matricáját, és nem emlékszik, hogy pontosan meddig érvényes? Vagy véletlenül kitörölte a visszaigazoló e-mailt, amiben megnézhette volna?

2021. Április 02. 13:08, péntek | PR

Hogyan fuss neki a kocsi műszaki vizsgájának?

A műszaki vizsga alapfeltétele annak, hogy a kocsidat közúti forgalomba vihesd. Sokan nyűgnek tekintik a rendszeres műszaki vizsgát, pedig rendkívül fontos oka van annak, hogy ilyen szigorú a szabályozás.

2021. Március 31. 13:55, szerda | PR

A telefonos konzultáció magasabb szintre emelése az MCNtelecom és az YCLIENTS integrációjának köszönhetően

Az MCNtelecom mögött összesen 20 évnyi fejlesztési tapasztalat áll. Az MCNtelecom kiemelt célja, hogy a kis - és középvállalkozások a legfejlettebb távközlési és IT-megoldásokat alkalmazzák.