Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Február 09. 14:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

Kihűléstől mentették meg a férfit a pápai rendőrök

Kihűléstől mentették meg a férfit a pápai rendőrök

Pápán az egyik közintézmény mellett, a közterületen fekvő férfira lettek figyelmesek a járőrök 2023. február 7-én 22 óra 45 perckor.

Az intézkedés alá vont 64 éves lakcím nélküli férfi a rendőröknek elmondta, hogy azért tölti az utcán az éjszakát, mert nincs hova mennie lakni. A járőrök az intézkedés alá vont személyt a hideg, fagyos időjárásra tekintettel a helyi hajléktalan szállóra szállították, majd ott az intézmény személyzetének átadták.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

- Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget.

- Kérjük, hogy a megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.

- Rendkívül fontos, hogy segítsünk bajba jutott embertársainknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.

- Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy füstöl-e a házuk kéménye, van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.

- A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló emberek nemcsak egészségi állapotuk miatt lehetnek veszélyben, hanem könnyen válhatnak bűncselekmény áldozataivá is. Fontos, hogy tájékoztassuk őket, felhívjuk a figyelmüket arra, hogy otthonukba ne engedjenek be idegeneket, ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyek keresik fel őket, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.