Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 17. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kihasználta a sértett vendégszeretetét a férfi, eljárás indult ellene

Kihasználta a sértett vendégszeretetét a férfi, eljárás indult ellene

Vendégül látta későbbi kirablóját.

A sértett értesítette a rendőrséget arról, hogy 2021. január 1-jén külsővati otthonából eltűnt a mobiltelefonja, a melléképületéből pedig egy sarokcsiszoló és egy láncfűrész hiányzik. A pápai nyomozók még aznap előállították a feltételezett elkövetőt, és az 51 éves Ajka környéki férfit gyanúsítottként kihallgatták, aki elismerte a lopást. Elmondta, hogy a sértettel 2021. január 1-jén ismerkedett meg a helyi trafikban, aki meghívta magához. A házigazda megmutatta az otthonát, majd egy idő után elaludt. A vendégségben lévő férfi ezt kihasználva ellopta a lakásban talált mobiltelefont és a melléképületből két munkagépet is magához vett, majd egy csavarhúzóval kifeszítette az utcakaput záró lakatot és távozott a településről. Az ellopott tárgyakat egy közeli faluban eladta. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.