Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. November 25. 20:42, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Kiharcolt győzelem a Videoton ellen!

Kiharcolt győzelem a Videoton ellen!

Ahogy a képen is látszik, komoly küzdelem zajlott a Perutz stadionban a Fehérvár pápai vendégjátékán!

Az első 30 perc jó iramot, de kevés izgalmat, valamint két Sándor György-lehetőséget hozott (az egyiket kihagyta, a másik alkalmával ügyesen zártak össze előtte a védők a 16-oson belül, és a szabályosság keretein kívül). Ezt követően viszont parázs, túlzottan is parázs lett a mérkőzés: Tóth Bence borzalmasan durván felrúgta Kovács Istvánt, erre kitört egy általános dulakodás, amelynek csúcspontján Paulo Vinícius piros lapot kapott. Meglehet, azért, mert megtaposta a földön fekvő Tóth Bencét, aki amúgy megúszta egy sárga lappal az esetet.

Még ki sem dühöngték magukat rendesen a fehérváriak, amikor vezetést szerzett a Pápa: a figyelmetlen Kaká mellől Mouhamadou Seye fejelt a bal sarokba. A vendégek egyébként egy korábbi ütközés miatt főleg reklamáltak az eset előtt a középpályán, mintsem védekeztek volna, Goran Marics ezért is indíthatta középről akadálytalanul a gólpasszt adó Lazar Arszicsot...

Mi tagadás, Takács János hozott néhány érdekes döntést, és ezek főként a fehérváriak számára voltak fájdalmasak (lásd Sándor esetét fentebb, de Tóth Bence is pirosat érdemelt volna). De a Videoton sem volt csúcsformában, Tomás Tujvel a szünet előtt például kis híján beejtett kapujába egy ártalmatlannal tűnő beívelést, a fordulás után pedig Nikolics rontott nagy helyzetben.
Ettől eltekintve a hazaiak kezdték veszélyesebben a második félidőt, a 60. percben ezért küldette be Sousa a szűrő Tóth Balázs helyére Paraibát (Torghelle Sándort nem nevezte a mérkőzésre). Szegény brazil hamarosan beleharapott a nagy magyar futballvalóságba, amikor a kapujából nyújtott lábbal kirepülő Szűcs Lajos bal lába elzúgott ugyan a feje mellett, de a kapus többi testrészével valósággal letaglózta őt. Vérzett is itt-ott a feje Paraibának...
A hajrában a Videoton hatalmas mezőnyfölényt harcolt ki, de helyzetet csak egyszer tudott kialakítani, ekkor azonban Sándor hét méterről senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. Történelme során először verte meg a fehérváriakat a Pápa, és győzelmével öt pontra megközelítette a Videotont, amely így maradt a negyedik helyen, a Győr, az MTK és a Debrecen mögött.

Fotó: nso.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről