Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 27. 08:38, kedd | Kék hírek
Forrás: katasztrófavédelem

Kigyulladt egy olajgyár Komáromban

Kigyulladt egy olajgyár Komáromban

Kigyulladt kedden kora reggel a komáromi Tűzoltó utcában a növényolajgyár. A lángok az ötemeletes sajtolóüzem harmadik és negyedik emeletén csaptak fel.

Kedd hajnalban tűz keletkezett az üzem légtechnikai részén. Ebben az üzemrészben történik a gyártás során keletkező melléktermékek elszívása és szűrése, tisztítása. A lángokat elsőként a legfelső szinten észlelték az ott dolgozók. Ezt követően elhagyták az üzem területét, senki nem sérült meg.

A segélyhívást követően a megyei tevékenység irányítási központ IV-es kiemelt riasztási fokozatot rendelt el. Nyolc tűzoltó fecskendő és különleges szerek kezdték meg a vonulást. Az elsőként kiérkező komáromi hivatásos tűzoltók a felderítés során azt tapasztalták, hogy a négyszintes légtechnikai csarnok legfelső emeletén a csővezeték több ponton átizzott. A későbbi hőkamerás felderítési adatok alapján tisztázódott, hogy mindkét felső szinten ég a technológiai berendezés. Fel kellett készülni a tűz terjedésére a csővezetékben, illetve a szerelvényeknél várható volt a tűz kitörése is. A komáromi tűzoltásvezető elrendelte a vezeték megbontását, így a tűzoltók légzőkészülékben vízsugárral megkezdhették a kivágott nyílásokon keresztül az oltást.

A később kiérkező tűzoltóerők segítségével képesek voltak a teljes csőrendszert átvizsgálni és az izzó szakaszokat eloltani, visszahűteni. A tűz nem jutott ki a technológiai berendezésből, azonban az elsődleges adatok alapján károsította azt. A tüzet végül 3 vízsugárral oltották el. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – hivatalból – tűzvizsgálati eljárás indított.

Fotó: Káli Sándor alezredes

Címkék: Komárom, olaj, Olajgyár, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.