Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Augusztus 18. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Naplo-online

Kigyulladt a Videoton Ipari Park Veszprém határában - VIDEÓVAL

Kigyulladt a Videoton Ipari Park Veszprém határában - VIDEÓVAL

Veszprém - Kora este hatalmas, fekete füstfelhő gomolygott a horizonton Csopak irányából: kigyulladt a Videoton ipari park, 40 munkást kellett kimenteni!

- Szerdán, a kora esti órákban kigyulladt egy ötezer négyzetméteres szigetelőanyag raktár és gyár a Veszprém határában fekvő Videoton Ipari Parkban.
- A tűzben a csarnok megsemmisült, senki nem sérült meg.
- Az első mérési eredményei szerint a levegőszennyezés minimális értéket mutat.
- A tűzben több mint 10 tonna polisztirol égett el, és ezer Celsius-foknál is magasabb hőmérséklet keletkezett, amelyben megolvadtak a vasszerkezetek.

A tűzoltóság kiemelt, ötös fokozatban kezelte a problémát, hat vízszálltó autó és 15 járműfecskendő érkezett a helyszínre, s mintegy 40 tűzoltó küzdött a lángokkal. A lánglovagok Veszprémből, Balatonfűzfő, Siófok, Ajka, Pétfürdő és Székesfehérvár tűzoltóságáról jöttek.
A megyei katasztrófavédelem közölte: a telepen egy szigetelőanyag raktár és gyár gyulladt ki, vegyi anyagok nem kerültek a levegőbe. A rendőrség és a tűzoltóság igyekszik megnyugtatni a lakosságot, hogy nincs ok az aggodalomra.

Mintegy negyven munkást hoztak ki a lángoló raktár melletti üzemből este kilenc előtt néhány perccel. Mindenki jól van. Horváth Ádám nagyvázsonyi fiatalember a Napló fotósának elmondta, hogy a szomszédos műanyag üzemben dolgoztak volna este tíz óráig, s amíg ki nem telepítették őket a gyárból, fogalmuk sem volt arról, mi történik a szomszédban.

A tűz hírére Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár is elindult a helyszínre.
Az államtitkár a Naplónak indulásakor elmondta: éppen Aggtelekről érkezett meg, s indult Veszprémbe. Már utasította a meteorológiai szolgálatot, hogy a füstfelhő terjedését kísérjék figyelemmel, s a klimatikus viszonyok elemzésével határozzák meg, hogyan terjed, merre tart a fekete felhő. Az államtitkár tájékozódni szeretne, hogy mekkora a környezetszennyezés.

 

Képek forrása: Naplo-online

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél