Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2012. Május 26. 07:09, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Kifosztották a szentkúti nemzeti kegyhelyet

Kifosztották a szentkúti nemzeti kegyhelyet

Egymillió forintos kárt okozott a Nógrád megyei, szentkúti nemzeti kegyhelyen egy ismeretlen elkövető, aki kifosztotta a perselyt és templomi kegytárgyakat lopott el – közölte a megyei rendőr-főkapitányság pénteken.

Dankóné Nagy Éva elmondta: péntekre virradóra valaki felfeszítette a szabadtéri oltárnál lévő perselyt és a templom bejárati ajtaján lévő vaspántot. A templomból a tettes három, arannyal bevont kelyhet, valamint egy szintén arannyal bevont úgynevezett úrmutatót tulajdonított el – tette hozzá.

A bátonyterenyei rendőrség bűnügyi osztálya az ügyben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indított nyomozást. A rendőrség azt kéri: aki információval rendelkezik a bűncselekménnyel kapcsolatban, az tegyen bejelentést – mondta a szóvivő.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Kék hírek

Esztergomi robbantás - Hajdu János: a kommandósok a szakmai protokoll szerint jártak el

Az ügyészség szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai minden szakmai protokollszabályt betartottak a szerdai esztergomi akciónál, amelyben életét vesztette egy rendőr - mondta a TEK főigazgatója.

2023. Szeptember 21. 07:53, csütörtök | Kék hírek

Esztergomi robbantás - egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.

2023. Szeptember 20. 14:34, szerda | Kék hírek

Veszélyes hobbi - Világháborús robbanóanyagokat gyűjtött egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki pusztaszabolcsi házában II. világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött.