Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 07. 09:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kidobták a szórakozóhelyről, szamurájkarddal ment vissza

Kidobták a szórakozóhelyről, szamurájkarddal ment vissza

Nem mindennapi jelenetek zajlottak le az egyik belvárosi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban.

A pápai zenés szórakozóhely üzemeltetőjétől megtudtuk, hajnali 3-4 óra között érkezett meg az a két férfi a buliba, akik később szó szerint megtámadták a helyet. - A dolog úgy kezdődött, hogy ezt a két férfi távozásra kértük, mivel zavarták a többi vendéget, nem oda illő módon viselkedtek, látszott rajtuk, hogy jócskán felöltöttek a garatra (információink szerint később, a vérvizsgálat drogos befolyásoltságukat is igazolta - a szerk.). Egyikük szó nélkül el is ment, a másik férfi viszont kisebb szóváltásba keveredett az egyik biztonsági őrrel. Ekkor én is odamentem és lekísértem a férfit a lépcsőn, majd kimentünk az utcára. Ekkor érkezett meg, egy elöl-hátul összetört autóval a korábban távozott vendég, aki egy

SZAMURÁJKARDOT VETT KI A JÁRMŰBŐL ÉS FENYEGETŐLEG LÉPETT FEL.


Íme a kard

A biztonsági őrökkel együtt az ajtón belülre húzódtuk, melyet tartottunk, hogy a férfiakat kívül tartsuk. Egyikük a karddal kitörte az ajtó üvegét és befelé szurkált, ezért hátrébb húzódtuk. Továbbra is a kardot a kezében tartva, "megdögletek" felkiáltással közelített felénk, el lehet képzelni, hogy mit éreztünk akkor. Végül egy bárszékkel sikerült ártalmatlanítani a karddal hadonászót, de még ekkor sem volt vége, ugyanis a társa hozzám vágott egy gázpalackot. Szerencsére a biztonsági őrök őt is legyűrték - mondta el a szórakozóhely üzemeltetője hozzátéve számára minden körülmények között a legfontosabb szempont a vendégek kulturált, biztonságos szórakozása, éppen ezért minden alkalommal távozásra kérik azokat a vendégeket, akik zavarják a többség szórakozását. Az emeleti helyiségben még az utolsó italukat fogyasztók többsége semmit nem érzékelt az eseményekből.

A szórakozóhely üzemeltetője - aki elsőként portálunknak nyilatkozott a történtekről - köszönetet mondott a rendőrségnek, akik néhány perc alatt, nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

Úgy tudjuk, hogy a rend őreit még a balhé előtt az a férfi hivta ki, akit ki kellett tessékelni a helyről, mondván hogy ellopták a mobilját és a cipőjét.

Információink szerint a karddal fenyegetőző férfit a kórház intenzív osztályán ápolják. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

A rendőrség közleménye szerint ahelyszínre rövid időn belül kiérkező járőrök egy 46 és egy 56 éves pápai férfit fogtak el. A két személy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután a szórakozóhelyről viselkedésük miatt az alkalmazottak távozásra szólították fel őket, oda rövid időn belül visszamentek és megrongálták a helyiség bejáratát. Egyikük eközben egy szamuráj karddal is megfenyegette a bent tartózkodókat.

Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Pápai Rendőrkapitányságon. A nyomozók a két gyanúsítottat őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.