Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Április 07. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Kiderült, hogy mit szállított az orosz gép, amelyik Pápán landolt szerdán

Különleges biztonsági intézkedések mellett érkezett meg szerdán a pápai repülőtérre az az orosz gép, amely nukleáris fűtőanyagot szállított Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a NATO-külügyminiszterek kétnapos tanácskozásáról, Brüsszelből jelentkezett be élő adásban, és azt mondta, hogy a paksi atomerőmű biztonságos energiaellátást tesz lehetővé, és a magyarországi villamosenergia-termelés 49,6 százalékát teszi ki; ahhoz, hogy működni tudjon, nukleáris fűtőanyagra van szükség, amelyet Oroszországból szállítanak Magyarországra.

A külügyminiszter azt mondta, hogy eddig a szállítás vasúton történt, Ukrajnán keresztül, de a háború miatt a megszokott szállítási mód meghiúsult. Ezért kellett alternatív szállítási módról gondoskodni, ez pedig a légi útvonal, ami rendkívüli biztonsági előírásokat követel.

„A nukleáris fűtőanyagokat légi úton, Belarusz, Lengyelország, Szlovákia légterein keresztül tudtuk Magyarországra szállítani” – mondta a külügyminiszter. Az első ilyen szállítmányt hozó orosz repülőgép szerdán délelőtt landolt a pápai repülőtéren. Azt is mondta, hogy a légi szállításra mindhárom ország engedélyt adott, de kommunikálni csak a biztonságos megérkezés után lehetett róla.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).