Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. December 06. 07:58, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kézigránátokkal akart repülőre szállni

Kézigránátokkal akart repülőre szállni

Öt kézigránátot találtak egy utas poggyászában Newark repülőterén – jelentette hétfőn az amerikai CBS tv-csatorna hétfőn az amerikai repülésbiztonsági hatóságra (TSA) hivatkozva.

A TSA bejelentése szerint a Brüsszelbe készülő hölgynél lévő kézigránátok nem voltak élesek, s a még a hétvégén történt eset nem okozott fennakadásokat a New York nemzetközi légi forgalmát biztosító három reptér egyikének, a Newark Liberty Airport (EWR) működésében.

A repülésbiztonsági hatóság újólag felhívta az amerikai utasok figyelmét a légi utasok poggyászára vonatkozó előírások betartására, utalva arra, hogy ugyancsak a hétvégén egy Los Angelesbe induló utas táskájában hitelkártya-kést találtak, ami szintén a tiltott tárgyak között van.

Fotó: TSA

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb európai országban azonosítottak majomhimlős beteget

Hatra emelkedett a majomhimlőben megbetegedett személyek száma Olaszországban, a legújabb esetet Lombardiában azonosították - közölték az olasz egészségügyi hatóságok szerdán.

2022. Május 25. 17:00, szerda | Külföld

Karikó Katalint díszdoktorai közé választotta a Yale Egyetem

A Yale Egyetem is díszdoktorai közé választotta Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszorával együtt idén tíz kiválóság részesült az 1701-ben alapított amerikai magánegyetem elismerésében

2022. Május 25. 09:13, szerda | Külföld

Legalább 18 diák és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözés során Texasban

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt

2022. Május 25. 05:00, szerda | Külföld

Újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti honlapok Csehországban

Csehországban szerdától újra hozzáférhetővé válnak az oroszpárti információs honlapok, amelyeket az Ukrajna elleni orosz katonai hadművelet megindítása után, február 25-én kapcsolt ki a CZ.NIC internetes szövetség.