Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 28. 11:59, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kezdődik a kivitelezés a Várkertben

Kezdődik a kivitelezés a Várkertben

A Zöld Város I. projekt keretében teljesen megújul a Belső-Várkert és az Erzsébet liget.

Többek között új gyalogutak, kerékpárút, futópálya, kávézó és játszóterek épülnek, kicserélik a világítóberendezéseket és számos növényt telepítenek.

Több kivitelező cég fog párhuzamosan dolgozni a két említett parkban, amelyek összeköttetése is megvalósul, a Szent István út alatt korábban kialakított átereszen keresztül - derült ki a Pápa Városi Televízió hírműsorából.

A beruházás során újjáépülnek a gyalogutak, 2,5 - 3 méter szélességben, összesen több mint 5 kilométer hosszan. Épül kerékpárút 1 kilométer hosszan és elkészül egy mulcs felületű, 1400 méter hosszú futópálya is. 4200 folyóméter erősáramú kábelt fognak lefektetni a föld alá, amelyek az új, több mint 100, kihelyezésre kerülő kandelláber áramforrását biztosítják majd. A beruházás során 145 darab fát, 23 ezer cserjét és 13 ezer évelő növényt fognak elültetni. A korábbi raktárépület helyén fognak megépíteni egy kávézót, melynek közelében kap majd helyet a játszótér. A felnőttek testmozgására is gondoltak, a futáson és a kerékpározáson kívül testedzésre is lesz lehetőség, egy erre alkalmas fitness parkban.

A jövő héttől fokozatosan az egész Várkert és az Erzsébet liget is munkaterületté fog válni, de a tervek szerint biztosítani fogják az átmenő gyalogos forgalmat a kivitelezés idején is, ugyanakkor arra kérik a közlekedőket, hogy különös körültekintéssel haladjanak át a parkon.

A beruházás kapcsán november 5-én csütörtökön 16 órakor az önkormányzat lakossági fórumot tart a zenepavilonnál, melyre minden érdeklődőt várnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.