Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 20. 10:24, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Kettlebell gyakorlatok: formálj erős, izmos testet és növeld az állóképességedet

Kettlebell gyakorlatok: formálj erős, izmos testet és növeld az állóképességedet

Aki csak elhaladt már edzőterem mellett, vagy kedvtelésből szokott mozogni, akár járatos a sport világában, a kettlebell edzések nem kerülhették el a figyelmét.

A kettlebell-ek a megszokott súlyoktól eltérő megjelenésű fogantyús gömbsúlyok, különböző méretben és súlyban, amelyekkel az edzés egész testet megmozgató erősítő zsírégető tréningbe csaphat át. Nézzünk egy összefoglalót, a kettlebell gyakorlatok elképesztő hatásairól!

Stabilitás és koordináció

A kettlebell gyakorlatok sokszor a lendületet hívják segítségül, hogy növeljék a feladat intenzitását. A lendület pedig megfelelő izomerőből történő ellenállás nélkül kibillentene minket az egyensúlyunkból. Tehát rendkívül hatékony a mély stabilizáló izmok tréningje szempontjából is, amik ellenállnak a lendület erejének.

Hatékony edzés rövid idő alatt

Szoros az időbeosztásod és alig marad időd edzeni, mégis szereted a kihívásokat? Akkor a kettlebell edzéseket neked találták ki! Az edzés módszere szerint intervallumos, ami azt jelenti, hogy intenzív erőkifejtések és rövid szünetek váltják egymást. Tehát rövid idő alatt magas intenzitással lehet dolgozni a látványos eredmények elérése érdekében.

Teljes testes erőnövelő edzés

A fogantyú elhelyezkedése miatt, számos módon lehet dolgozni a kettlebell súlyzókkal, megannyi testhelyzetben. Mivel nagyobb súlyok emeléséről és összetett mozdulatokról van szó, ezért a teljes testünk bekapcsolódik a mozgásba. A lendítések, guggolások és emelések egyszerre erősítik a felsőtestet, a testtartásért felelős core izmokat és az alsó végtagot egyaránt. Az ismétlődő és progresszív mozdulatok miatt pedig fokozatos marad a terhelés.

A zsírégetés és kardió szövetségese

A dinamikus gyakorlatok a szív és érrendszer határainak feszegetését, és az állóképesség növekedését eredményezik. Megemelkedik a pulzusszám, ami egyrészt a szívizom edzését, másrészt fokozott kalória felhasználást és zsírégetést eredményez. Nem is beszélve az „utóégés” jelenségről, miszerint az edzés abbahagyása után is emelkedett marad a kalóriaégetés egy meghatározott ideig.

Így csináld helyesen az alapvető kettlebell gyakorlatokat

A swing, a kettlebell gyakorlatok szupersztárjának számít. Ehhez a súlyzó fülét mindkét kézzel fogd meg és állj csípőszélesnél nagyobb terpeszbe. Ezután hajlítsd be a térdeid és egy lendülettel ereszd a lábaid közé a súlyt majd a térdeid nyújtásával egyidőben emeld vissza nyújtott karral vállmagasságba. A farizom és a helyes testtartásért felelős core izmokat célozza meg elsősorban, azon kívül, hogy az egész testet igénybe veszi. Az egykezes lendítés mozdulata megegyezik a swing során leírtakkal, azzal a különbséggel, hogy itt csak egy kézzel fogjuk a kettlebell-t, így nagyobb szerepet kapnak a vállat stabilizáló rotátorköpeny izmai. A szakítás feladat során a súlyzót a fej fölött kell nyújtott karral pozícionálni. Ennél a feladatnál kifejezetten kell ügyelni arra, hogy a csukló az alkar folytatása legyen, és ne „törjön” meg. Általános tanácsként elmondható, hogy a kettlebell edzések során mindenképp érdemes edző segítségét kérni, a helyes pozíciók elsajátítása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből