Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2015. Április 02. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kétszer is betört a házba

Kétszer is betört a házba

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal zárt le egy lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefolytatott nyomozást.

A pápai O. M.-re és testvérére, R.-né O. N.-re 2015. március 14-én 21 óra körüli időben figyeltek fel a szolgálatot teljesítő rendőrök az egyik pápai utcában. A férfi éppen két szerszámgépet adott ki a kerítésen keresztül az utcán álló nőnek, majd kimászott az utcára és testvérével tovább indult. Az egyenruhások követték őket és látták, amint egy közeli bokorban a nő elrejtette a tárgyakat. A rendőrök a két személyt elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy O. M. bemászott a felújítás alatt levő ház udvarára, a bejárati ajtót felfeszítette, majd egy elektromos fúrógépet és egy csiszolót lopott el. Mialatt ő a házban volt, testvére, R.-né O. N. őrködött az utcán. A férfi azt is elismerte, hogy már 2015 februárjában is betört ugyanabba a házba. Akkor egy ütvefúró gépet és egy elektromos sarokcsiszolót lopott el, amelyeket azóta már eladott. A bokorba rejtett szerszámgépeket a rendőrök lefoglalták és visszaadták a jogos tulajdonosnak.

A testvérpár ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a napokban bíróság elé állítási javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Címkék: betörés, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 05. 09:31, csütörtök | Helyi

235 esztendeje látható a pápai Nagytemplom főoltárképe

2021. Augusztus 04. 13:15, szerda | Helyi

Pápai valutaváltóban csalt az alkalmazott

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját.

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021