Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2019. Augusztus 21. 14:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kétszáz milliós építkezés kezdődik meg a forgalmas kereszteződésben

Kétszáz milliós építkezés kezdődik meg a forgalmas kereszteződésben

Körforgalom építését kezdi meg a kivitelező a Várkert - a Szent István - a Győri és a Téglagyári utak csomópontjában.

Az előkészületi munkálatok a mai napon kezdődtek meg, jelenleg a fakivágások zajlanak és hamarosan a szükséges közmű kiváltások is megkezdődnek – tudtuk meg Molnár Istvántól. A városfejlesztési osztályvezető elmondta, a lehető legnagyobb átmérőjű kört helyezik el a csomópontban, amelyhez területet is kellett vásárolnia az önkormányzatnak az E.On-tól. A kivitelező elsőként a körforgalmat építi meg, amely kívül esik a mostani nyomvonalakon, ezért ez a munkafolyamat útlezárást nem igényel. Ezt követően fogják csak felbontani azokat az utakat, ahol jelenleg a forgalom zajlik.

Áldozó Tamás polgármester tágabb kitekintésbe helyezve a beruházást elmondta, a Téglagyári út környékét több TOP-os fejlesztés is érinti, megújul a közeli Várkert, a Téglagyári út mentén pedig rekreációs központ épül.

A szóban forgó körforgalomra nagy igény mutatkozik, többször előfordult a sajtótájékoztató alatt is, hogy nehézkes volt a kikanyarodás a Várkert útról. A későbbiekben még problémássá válna a csomópont, hiszen hosszú távon a Téglagyári út szerepe fel fog értékelődni, mivel a tervek szerint ez az út lesz az új győri bevezető szakasz, a nagyobb forgalom átengedésére pedig időben fel kell készülni – húzta alá a városvezető. Áldozó Tamás emlékeztetett, a környék közlekedésének átalakításakor nemcsak az autósokra, hanem a kerékpárosokra és a gyalogosokra is gondoltak, hiszen a leendő körforgalomtól nemcsak a Győri és a Várkert út felé halad majd kerékpárút, hanem a Téglagyári úttal párhuzamosan, a repülőtér irányába is halad majd egy bicikliút. Az önkormányzat szeretné elősegíteni azt, hogy minél többen kerékpározzanak a városban, ehhez pedig biztonságos útvonalak szükségesek – hangsúlyozta a polgármester.

A szóban forgó TOP-os projekt, amelynek része a körforgalom építés, egyéb elemeket is tartalmaz. Összesen 500 millió forint áll rendelkezésre öt fő területre. Ebből a gyalogátkelőhelyek kialakítása már megtörtént, összesen hat helyszínen, a körforgalom építés és a Győri úti kerékpárút felújítása most veszi kezdetét, a továbbiak esetében egyelőre nem sikerült kivitelezőt találnia a Városfejlesztő Kft-nek, mivel vagy nem érkezett ajánlat a közbeszerzési eljárásokra, vagy csupán egyetlen kivitelező jelentkezett, ezért új eljárásokat kell kiírni. Várhatóan november környékén kezdődhet meg a fennmaradó beavatkozási pontokon (Somlai – Erkel út kereszteződésében lámpás kereszteződés, Téglagyári úton kerékpárút, illetve városkapu a Somlai úton és Borsosgyőrön) a kivitelezés, amennyiben érvényes ajánlat érkezik a felhívásokra – mondta el Rádi Róbert, ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.