Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 08. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Két vitorlázórepülő ütközött Esztergomban – ketten meghaltak

Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt.

Közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap. Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.

Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják az esztergomi repülőtéren vasárnap történt, két halálos áldozatot követelő baleset körülményeit - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Bajkó Erika közlése szerint a balesetet szenvedett Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre. Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette.

Az eddigi információk szerint miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát.

A gépek eddig tisztázatlan körülmények között, mintegy 50-100 méter magasan összeütköztek. Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életet - tette hozzá.

A másik vitorlázó is súlyosan megsérült, de a pilóta le tudta tenni a gépet a repülőtéren - mondta Bajkó Erika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.