Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 20. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki rövid idő leforgása alatt két nőt is megtámadott a Bakonyban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 44 éves férfi 2021. június 29-én délelőtt felmászott az egyik vadlesen pihenő, olvasó kiskorú lányhoz, és ismerkedni kezdett vele. Eközben megmutatta a nála lévő pillangókést, majd egyre közelebb húzódott hozzá, ami a fiatal lánynak kellemetlenné vált, s ezért felállt, hogy elmenjen. A férfi azonban váratlanul tapogatni kezdte, magához rántotta és közölte vele, hogy „tudhatta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány védekezett a támadója ellen, melynek során megrúgta a férfit, majd elmenekült a helyszínről.

Július 10-én egy nő egyedül túrázott az egyik kijelölt útvonalon, amikor találkozott a gyanúsítottal, aki vadőrnek adta ki magát, és beszélgetésbe elegyedett a sértettel. Az elkövető viselkedése bizalomkeltő volt, így egy darabig együtt haladtak, majd a férfi ajánlatára a nő beleegyezett abba, hogy az megmutasson neki egy közeli épületromot. A gyanúsított azonban váratlanul szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a sértettet, akivel közölte azt is, hogy azért jöttek ide, mert itt senki nem fogja hallani a kiabálását. A nő védekezni kezdett, ütlegelte a férfit, aki egy idő után elengedte az áldozatát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság július 14-én őrizetbe vette az elkövetőt és gyanúsítottként hallgatta ki szeméremsértés vétsége, valamint szexuális kényszerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a Veszprémi Járásbíróság pedig az indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.