Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2021. Július 20. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki rövid idő leforgása alatt két nőt is megtámadott a Bakonyban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 44 éves férfi 2021. június 29-én délelőtt felmászott az egyik vadlesen pihenő, olvasó kiskorú lányhoz, és ismerkedni kezdett vele. Eközben megmutatta a nála lévő pillangókést, majd egyre közelebb húzódott hozzá, ami a fiatal lánynak kellemetlenné vált, s ezért felállt, hogy elmenjen. A férfi azonban váratlanul tapogatni kezdte, magához rántotta és közölte vele, hogy „tudhatta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány védekezett a támadója ellen, melynek során megrúgta a férfit, majd elmenekült a helyszínről.

Július 10-én egy nő egyedül túrázott az egyik kijelölt útvonalon, amikor találkozott a gyanúsítottal, aki vadőrnek adta ki magát, és beszélgetésbe elegyedett a sértettel. Az elkövető viselkedése bizalomkeltő volt, így egy darabig együtt haladtak, majd a férfi ajánlatára a nő beleegyezett abba, hogy az megmutasson neki egy közeli épületromot. A gyanúsított azonban váratlanul szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a sértettet, akivel közölte azt is, hogy azért jöttek ide, mert itt senki nem fogja hallani a kiabálását. A nő védekezni kezdett, ütlegelte a férfit, aki egy idő után elengedte az áldozatát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság július 14-én őrizetbe vette az elkövetőt és gyanúsítottként hallgatta ki szeméremsértés vétsége, valamint szexuális kényszerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a Veszprémi Járásbíróság pedig az indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 08:31, kedd | Helyi

Halálos motorbaleset történt Celldömölkön

A 8432-es utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a rendőrök a forgalmat Celldömölk belterületén elterelik.

2021. Július 26. 09:17, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, majd az őt igazoltató rendőrt szidalmazta

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfival szemben, aki miután gépkocsiját ittasan vezette, még szidalmazta is a vele szemben intézkedő rendőröket.

2021. Július 26. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenes lesz a belépés a Perutz mérkőzéseire

A klub vezetőségének döntése értelmében a 2021/2022-es szezonban a Perutz összes hazai mérkőzésére ingyenes lesz a belépés.

2021. Július 26. 08:20, hétfő | Helyi

Testvére adatait adta meg a rendőröknek

A Pápai Járási Ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a 38 éves nőt, aki két esetben is a sajátja helyett testvére adatait adta meg a rendőröknek.