Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Július 20. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

Két nőt is megtámadott a 44 éves férfi a Bakonyban

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki rövid idő leforgása alatt két nőt is megtámadott a Bakonyban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 44 éves férfi 2021. június 29-én délelőtt felmászott az egyik vadlesen pihenő, olvasó kiskorú lányhoz, és ismerkedni kezdett vele. Eközben megmutatta a nála lévő pillangókést, majd egyre közelebb húzódott hozzá, ami a fiatal lánynak kellemetlenné vált, s ezért felállt, hogy elmenjen. A férfi azonban váratlanul tapogatni kezdte, magához rántotta és közölte vele, hogy „tudhatta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány védekezett a támadója ellen, melynek során megrúgta a férfit, majd elmenekült a helyszínről.

Július 10-én egy nő egyedül túrázott az egyik kijelölt útvonalon, amikor találkozott a gyanúsítottal, aki vadőrnek adta ki magát, és beszélgetésbe elegyedett a sértettel. Az elkövető viselkedése bizalomkeltő volt, így egy darabig együtt haladtak, majd a férfi ajánlatára a nő beleegyezett abba, hogy az megmutasson neki egy közeli épületromot. A gyanúsított azonban váratlanul szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a sértettet, akivel közölte azt is, hogy azért jöttek ide, mert itt senki nem fogja hallani a kiabálását. A nő védekezni kezdett, ütlegelte a férfit, aki egy idő után elengedte az áldozatát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság július 14-én őrizetbe vette az elkövetőt és gyanúsítottként hallgatta ki szeméremsértés vétsége, valamint szexuális kényszerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, a Veszprémi Járásbíróság pedig az indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 17:35, vasárnap | Helyi

Emberhátrányban nyert Sopronban a Perutz!

75 percet játszott emberhátrányban a hősiesen küldő pápai együttes, amely újabb győzelmének köszönhetően az NB III Nyugati csoportjának ötödik helyén zárta az őszt.

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi