Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 07. 09:03, péntek | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Két műfüves pályát építenek

Két műfüves pályát építenek

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a társasági adó nyújtotta lehetőségeket kihasználva az önkormányzat támogatásával körülbelül három esztendővel ezelőtt több ütemben pályafelújítási, pályagondozási programba kezdett.

Ennek keretében első ütemben pályaápolási gépeket vásároltak, illetve a Fiumei utcai és a Teveli úti edzőpályák minőségét javították folyamatosan, automata öntözőrendszer beépítésével, talaj- és gyepápolási programokkal. A közelmúltban adtak át a gyerekek számára egy kisméretű palánkos pályát és egy homokos talajú pályát edzőpályát. A közeljövőben a fejlesztések egy újabb állomásához érkezünk, ugyanis ahogy azt Tóth Péter ügyvezető elmondta, 2016-os illetve 2017-es ütemezéssel a Perutz Stadion és a Sportcsarnok közötti területen két műfüves játéktér is épül.

- Az egykori salakos teniszpályán 30 millió forint értékben egy 22x44 méteres, míg az egykori skatepark helyén 16 millió forintból egy 12x24-es pálya épül. A négy évszakos pályák három illetve öt millió forintos önerejét az önkormányzata biztosítja – tájékoztatott az ügyvezető. Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a városvezetés fontosnak tartja a sportolók, a gyerekek, a város sportja iránt elkötelezett emberek számára a sportcélú beruházások megvalósulását.
- A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a civil szervezetek körében a város egyik legfontosabb partnere. Többek között azért, mert 300 igazolt játékossal és 100-nál is több óvodással ez az egyik legnagyobb egyesület. A közelmúltban nyilvánossá vált, hogy a tervezett stadionrekonstrukciós tervek nem valósulnak meg, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne próbáljunk meg javítani az edzési körülményeken, ennek szerencsére már vannak látható jelei. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a klubbal karöltve azon leszünk, hogy a mostani tervek realizálódjanak, sőt a jövőben folytatódjanak.

A kivitelezés szeptember végén kezdődött és várhatóan október végén már birtokba is vehetik a focistapalánták az új 22x44-es területet. A pályák új világítási rendszerrel, labdafogó hálóval, kerítéssel lesznek ellátva, és a tervek szerint a PELC-es fiatalok mellett a délelőtti órákban az iskolák tanulóinak is rendelkezésére áll majd.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.