Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 09. 14:19, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Két magyarral indul útjára a vb Monzában, a Chevrolet a favorit

Két magyarral indul útjára a vb Monzában, a Chevrolet a favorit

A hét végén Monzában rendezik meg a 2012-es túraautó-világbajnokság (WTCC) első két viadalát. A mezőnyben Michelisz Norbert mellett idén egy másik magyar pilóta, Wéber Gábor is szerepel.

A hét végén Monzában elkezdődik a túraautó-világbajnokság 2012-es idénye, méghozzá immár két magyar pilótával a mezőnyben. A harmadik idényének nekivágó Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor lesz a Zengő-csapat másik versenyzője. A Formula–1-es televíziós szakkommentátorként is ismert Wéber számára a hátsókerék-meghajtású autó vezetéséhez való alkalmazkodás lesz az első fontos feladat.

Michelisznek ez tavaly gyorsan sikerült, emiatt is az egyik legjobb privát pilótaként tartják számon, aki BMW 320 TC-jével ebben az évben is többször a dobogó közelébe kerülhet, s a 2010-es makaói győzelem megismétlése sem lehetetlen küldetés.

A papírforma szerint az idei túraautó-világbajnokságon is a Chevrolet gyári csapatának három indulója, a brit Robert Huff, a svájci Alain Menu és a francia Yvan Muller küzd majd meg az összetettbeli elsőségért. A legutóbbi két év bajnoka, Muller kívülről nemigen számíthat nagy ellenállásra, legfeljebb a privát Chevyk (az egyikben a svéd Rickard Rydell ül majd) vehetik fel a versenyt az amerikai autógyár hivatalos gárdájával. Teljes programot más gyári istálló nem hajt végre, de az idény közben bemutatkozik majd a Honda, visszatér a Lada, s a Ford félgyári alakulata is ott lesz a mezőnyben. Az amerikai autógyár brit alakulata már Monzában is rajthoz áll – egyelőre látszik, hogy a kezdeteknél tart a csapat, hiszen pilótái a csütörtöki tesztnapon nem mutattak meggyőző formát.

A tavaly biztató teljesítményt nyújtó Volvo visszalépett a sorozattól, amelynek mezőnyét a Seat Leónokat és BMW 320 TC-ket használó privát csapatok teszik ki. A BMW-k az idén jelentős súlykedvezménnyel kezdhetik meg a szezont, de mivel – az új motorral felszerelt Seatokkal ellentétben – nem fejlesztették az autót, várhatóan csak nőni fog az űr köztük és a Chevrolet között. A súlybüntetések, valamint a rajtsorrend kialakítására vonatkozó szabályrendszer miatt idővel így is lesz majd esély egy-egy BMW-győzelemre, s remélhetőleg a Zengő-istálló is versenyben lesz a dicsőségért.

Csütörtökön Monzában már tesztelt a mezőny, s Michelisz mind az öt etapon a legjobb privát versenyzők között volt, a legjobb ideje 2.5 másodperccel maradt el a nap legjobbját futó Mullerétől. Wéber legjobbja fél másodperccel volt gyengébb, mint Micheliszé.

Pénteken szabadedzés, szombaton időmérő lesz, vasárnap délután pedig a két futamon már a pontokért hajtanak a résztvevők Monzában. Az Eurosport az idén is élőben közvetíti a versenyeket.

A 2012-es túraautó-vb menetrendje (mindegyik helyszínen 2-2 futamot rendeznek):

Március 11.: Monza, Olaszország
Április 1.: Valencia, Spanyolország
Április 15.: Marrákes, Marokkó
Április 29.: Pozsony, Szlovákia
Május 6.: Hungaroring
Május 20.: Salzburgring, Ausztria
Június 3.: Estoril, Portugália
Július 22.: Curitiba, Brazília
Szeptember 23.: Sonoma, Egyesült Államok
Október 21.: Szuzuka, Japán
November 4.: Sanghaj, Kína
November 18.: Makaó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.