Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2018. Május 25. 12:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Két házba is betört a pápai férfi

Két házba is betört a pápai férfi

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. május 14-én, majd 2018. május 17-én is bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint két kemeneshőgyészi családi házba törtek be az elmúlt napokban. Az ingatlanokból több mint egy millió forint értékben tulajdonítottak el berendezési tárgyakat. A pápai rendőrök adatgyűjtésének eredményeként 2018. május 23-án, délelőtt Pápán igazoltatták a feltételezett elkövetőt. A 30 éves pápai O. Zoltánt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a férfi beismerő vallomást tett. Gyanúsítotti kihallgatása alkalmával elmondta, hogy az első betörést 2018. május 3-án este követte el. A lakatlanul álló ház kapuján átmászott, majd a lakás bejárati ajtaját befeszítette és onnan többek között hűtőt, mosogatógépet, csillárt, fürdőszobai szerelvényeket, valamint fúrógépet, fűkaszát, láncfűrészt és két kerékpárt lopott el. Pár nap múlva egy másik kemeneshőgyészi ingatlanba is betört. Innen gáztűzhelyt és gázpalackot, láncfűrészt, szarvas agancsot és egy kerékpárt hozott el. A lopott tárgyakat vagy saját célra használta, vagy ismerősöknek, illetve a pápai használtcikk piacon adta el. A nyomozók 2018. május 23-án a gyanúsított otthonában, valamint kemeneshőgyészi és kemenesmagasi ingatlanokban is házkutatást tartottak, mely során több lopott tárgyat is lefoglaltak.

O. Zoltán ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 13:15, szerda | Helyi

Pápai valutaváltóban csalt az alkalmazott

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját.

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.