Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2013. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Két év alatt bő félmilliárdot kaszált Hajdú Péter

Két év alatt bő félmilliárdot kaszált Hajdú Péter

Sikersztori a milliárdos negyedből...

Kitűnő üzletember az ismert tévés műsorvezető-producer Hajdú Péter: vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft. bőven több mint félmilliárd forinttal tudta növelni bevételeit az elmúlt két évben. A showman érdekelt az energiaital-, a fesztiválszervező és a szépségiparban is.

Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. a cégbeszámolók alapján két év alatt 550 millió forinttal növelte nettó árbevételét. A film-, video- és televíziós műsorgyártással foglalkozó társaság 2010-ben még nettó 213 milliós bevételt ért el, ezt 2011-re 602 millióra, majd 2012-ben 762 millió forintra növelte. A társaság eredménye mindhárom évben pozitívumot mutatott, tavaly 15,6 millió forintot, amit nem vettek ki a cégből, az eredménytartalékba helyezték – olvasta ki a Céginfo.hu adataiból a Napi Gazdaság Online.

A céget 2007 decemberében alapította Hajdú Péter a NÉVshowR című show-ban műsorvezető társával, Dömsödi Gáborral, valamint Nagy Tamással együtt Média Akadémia Kft. néven, amelyben a gyártás mellett oktatással is foglalkoztak. A társaságból 2009. május végén szálltak ki a tulajdonostársak, s változott a neve Hajdú show-jának gyártójaként Frizbi Entertainmentre. Hajdú 2010-ben szerződött a Story Tv-től a TV2-höz Esti Frizbi című show-jának gyártására, kezdetben heti rendszerességgel jelentkezett a műsor. A cég más műsorok gyártásában is részt vesz.

Hajdú Péter ügyvezetője és negyedmagával tulajdonosa a Septemberfest Kft.-nek, amely tavaly szervezte, s idén is szervezi szeptemberben a miskolci népkerti sörfesztivált. Ebben a vállalkozásban Hajdú tulajdonostársa ifj. Barabás Ernő és Barabás Zsolt is, akiknek családjáé a néhány év alatt Magyarország piacvezető energiaital-gyártójává nőtt Hell Energy Kft. A család felkerült a Napi Gazdaság A 100 leggazdagabb című kiadványának listájára mintegy 6,9 milliárd forintos becsült vagyonnal (a 86. helyen).

Hajdú Péter egyik vezető tisztségviselője, igazgatósági tagja a Hell Energy Kft. cégének, a Xixo Pack Zrt.-nek. A Frizbi Entertainment májusban megvásárolta a Magyarország Szépe Kft. többségi tulajdonrészét, amely többek között a Miss World szépségverseny magyarországi licenctulajdonosa. A cég ügyvezetője Hajdú felesége, Sarka Kata lett.

Címkék: hajdú péter

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 25. 10:30, szerda | Bulvár

Abból főzünk, amink van - TikTokon magyarázza el a Magyar Közút, hogy hogyan működik a kátyúzás

Az írják, ennél egyszerűbben nem lehet elmagyarázni a témát.

2023. Január 24. 09:24, kedd | Bulvár

Oktató autóval repülte át a körforgalmat

Azt hitte a Ladára, hogy KITT.

2023. Január 18. 14:05, szerda | Bulvár

Szexista megjegyzéseket tett a női mentősnek részegen, másnap virágcsokorral kért bocsánatot

Erősen ittas volt az a 35 év körüli férfi, akit bokatörése miatt szállított kórházba az egyik fővárosi mentőegység hétvégén.