Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 16. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Beismerte egy 55 éves kiskunhalasi nő megölését is az a helyi férfi, akit tavaly nyáron tartóztattak le egy idős férfi meggyilkolása miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

A közlemény szerint a nő holttestét 2012. május 20-án találták meg Kiskunhalason, a Rekettye puszta egyik dűlőútja mellett. Az akkori szakvélemény alapján azonban úgy gondolták, hogy a nő közlekedési baleset áldozata lett.

Tavaly februárban Kiskunhalas külterületén, a Bogárzó pusztai erdőben csontmaradványokat találtak, ezzel kapcsolatban nyáron emberölés gyanúsítottjaként őrizetbe vették S. Mihályt. A rendőrség adatai szerint a férfi 2011 szeptemberében, kiskunhalasi tanyáján egy közös zöldséglopás tervezése közben veszett össze ismerősével. A gyanúsított akkor úgy idézte fel a történteket, hogy indulatból meglökte az idős férfit, aki elesett, megsérült a fején, ő pedig hagyta meghalni. A holttestet a tanyán elásta, 2015 őszén azonban kiásta és a maradványok egy részét az erdőbe vitte.

A férfi elfogása után a nyomozók megvizsgálták a 2012. májusi halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított tanyájától történt. A nyomozás során kiderült, hogy S. Mihály 2012. május 19-én késő éjjel a dűlőút melletti erdőben várta az általa ismert asszonyt. Kesztyűt húzott, a cipőjére ruhadarabokat tekert, majd a kerékpárját toló asszonyt ruhába burkolt kalapáccsal többször fejbe verte. A nő belehalt sérüléseibe, holttestét az elkövető az út szélére húzta.

A férfi beismerte ezt az emberölést is, de a gyilkosság indoka egyelőre ismeretlen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.