Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 03. 17:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Tihanyban egy férfit, Balatonlellén pedig egy nőt élesztettek újra a vízimentők szerdán - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-vel.

Tar Mihály tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon, akit egy vízimentő egy külföldi fürdőző segítségével kezdett újraéleszteni, majd bekapcsolódtak a mentésbe a vízimentők ábrahámhegyi sürgősségi mentőhajóján és a Gyermekmentő Alapítványtól érkező egységek, valamint az időközben helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete is.

A nőt a közel egyórás vízparti újraélesztés után a helikopterben felszállás előtt másodszor is újra kellett éleszteni, majd a sikeres beavatkozás után mentőhelikopterrel vitték kórházba - tette hozzá Tar Mihály. A szóvivő szerint a nőről időközben kiderült, hogy néhány napja szívproblémákkal kezelték, és feltehetőleg rosszul lett a vízben.

Tihanyban ugyancsak a déli órákban strandolók figyeltek fel egy a vízen lebegő élettelen férfire. Az 50-60 év körüli férfit miután partra vitték, egy vízimentő rövid idő alatt újraélesztette, majd a tihanyi Rupert sürgősségi mentőhajó és a mentőszolgálat esetkocsijának személyzete stabilizálta állapotát, és mentőautóval kórházba vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.