Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 20. 09:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kést dobott az asszonynak a pápai férfi, mert neki kellett főznie munka után

Kést dobott az asszonynak a pápai férfi, mert neki kellett főznie munka után

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves pápai férfival szemben, aki 2022 májusában veszekedésük közben kést hajított az élettársa felé és azzal megsebesítette.

A vádirat szerint az elkövető az élettársával és két kiskorú gyermekükkel élt együtt a pápai lakásban, ahol 2022. május 25-én délután egy ismerősükkel együtt mindannyian otthon tartózkodtak - írja az ügyészség.

A gyerekek a hálószobában televíziót néztek, édesanyjuk a felügyeletük miatt a szoba és a konyha között közlekedett, míg vendégük a konyhában foglalt helyet, és a vádlott is a konyhában tartózkodott, ahol egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel hagymát tisztított.

A férfi a hagymatisztítás közben ideges lett, hogy munka után neki kellett ételt készítenie, veszekedni kezdett az élettársával, majd mérgében a konyhapulttól elfordulva közepes erővel a párja felé hajította a kést, amely az asszony hátának bal oldalát érte és életveszélyes sérülést okozott.

A vádlott ekkor a sértettet egy székre ültette és azonnal bejelentést tett a segélyhívón, azonban tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állította, hogy a nő elesett és úgy szúrta meg magát.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.