Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Január 17. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Késsel támadt élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa környéki faluban

Késsel támadt élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa környéki faluban

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta azt az 54 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. január 14-én délután késsel támadt az élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa-környéki faluban - írja az Ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2021. óta él élettársi kapcsolatban a sértettel, akit azonban a kapcsolatuk során többször bántalmazott, megütött.

2024. január 17-én délután az asszonnyal és annak két felnőtt fiával együtt a lakóhelyük nyári konyhájában tartózkodtak, amikor az ittas állapotban lévő gyanúsított a párját és annak idősebb fiát is szidalmazni kezdte. Családtagjai ezért rászóltak, mire a férfi egy konyhakést vett magához, és azzal előbb a szidalmazott férfi, majd az élettársa felé szúró mozdulatokat tett, miközben mindkettőjüket bántalmazással, megöléssel fenyegette.

A történtek miatt az asszony a fiaival együtt kiment az udvarra, és az ajtónak kintről nekitámaszkodva próbálták megakadályozni, hogy a gyanúsított utánuk menjen. A férfi azonban fenyegetőzések közepette a késsel többször, nagy erővel az ajtó lapjába és annak üvegébe szúrt, melytől a kétrétegű üveg belső fele ki is törött.

A gyanúsított a késsel kinyúlva még akkor is támadni próbált, amikor az idősebb fiú megnyitotta a konyhaajtót, majd amikor azt védekezésképpen rácsapta a kezére, az elejtett kés helyett egy másikat próbált magához venni. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozza a mostohafia védekezésképpen kirángatta az udvarra, ahol a gyanúsított rátámadt, többször megütötte, újra kést akart magához venni, s még azután is többször megütötte, megrúgta, hogy a sértett a védekezése során a földre vitte.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Címkék: késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 07:00, hétfő | Helyi

Jókora vendég érkezett a pápai reptérre

Ritkán látott nagyvas szállt le a pápai légibázison tegnap, két alkalommal is.

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.