Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 17. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Késsel támadt a rendőrökre

Késsel támadt a rendőrökre

Egy ittas asszony késsel támadt két rendőrre, valamint a férjére, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az eset tavaly, június 8-án este történt a Pápához közeli településen - írja a Veol. N. Andrásné a férjével és ismerőseikkel együtt italozott órákon át. Hajnalban már csak ketten maradtak a házban, amikor az asszony a párjával történt szóváltás után telefonon segítséget kért a rendőrségtől. A kiérkező járőröket az 50 éves vádlott az ablakban állva fogadta, közben ezt kiabálta: „Hiába hívtál ide rendőrt, megdöglesz!”. Ezt követően az egy méter magas ablakpárkányról leugrott a fűbe, kezében a 20 centiméter pengehosszúságú késsel. Megindult a rendőrök és a férje felé… Szidta őket, mint a bokrot, miközben kaszáló mozdulatot tett a fejtőkésével.

Az egyenruhások hiába szólították fel, a nő nem állt meg, ezért amikor két méter közelbe került a két főtörzsőrmesterhez, gázspray-vel lefújták. Az ittas nő ugyan egy pillanatra megtorpant, de nem adta fel. Továbbra is támadt, miközben ezt mondta: „Megdöglötök mind, ti szemetek!”.
A kést ekkor már a feje fölött tartotta, majd a következő pillanatban a két rendőr és férje felé hajította, mint valami késdobáló. Szerencsére célt tévesztett a kés, nem sebesült meg senki. A vádlottat azonnal megbilincselték, majd beültették a szolgálati kocsiba, ahol megrúgta az egyik egyenruhást, illetve leköpte, továbbá kinyírással fenyegette meg a családját.
A Pápai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vonta felelősségre a nőt. Arról is rendelkeztek, hogy az asszony egy korábbi ítéletében alkalmazott próbára bocsátást megszüntetik. (N.-né korábban becsületsértést követett el.) A bíróság minden körülményt mérlegelve halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre ítélte a nőt, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztették.
A büntetőper fellebbezés után a törvényszék elé került, ahol nem változtattak a pápai ítéleten, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.