Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2017. Október 17. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Késsel támadt a rendőrökre

Késsel támadt a rendőrökre

Egy ittas asszony késsel támadt két rendőrre, valamint a férjére, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az eset tavaly, június 8-án este történt a Pápához közeli településen - írja a Veol. N. Andrásné a férjével és ismerőseikkel együtt italozott órákon át. Hajnalban már csak ketten maradtak a házban, amikor az asszony a párjával történt szóváltás után telefonon segítséget kért a rendőrségtől. A kiérkező járőröket az 50 éves vádlott az ablakban állva fogadta, közben ezt kiabálta: „Hiába hívtál ide rendőrt, megdöglesz!”. Ezt követően az egy méter magas ablakpárkányról leugrott a fűbe, kezében a 20 centiméter pengehosszúságú késsel. Megindult a rendőrök és a férje felé… Szidta őket, mint a bokrot, miközben kaszáló mozdulatot tett a fejtőkésével.

Az egyenruhások hiába szólították fel, a nő nem állt meg, ezért amikor két méter közelbe került a két főtörzsőrmesterhez, gázspray-vel lefújták. Az ittas nő ugyan egy pillanatra megtorpant, de nem adta fel. Továbbra is támadt, miközben ezt mondta: „Megdöglötök mind, ti szemetek!”.
A kést ekkor már a feje fölött tartotta, majd a következő pillanatban a két rendőr és férje felé hajította, mint valami késdobáló. Szerencsére célt tévesztett a kés, nem sebesült meg senki. A vádlottat azonnal megbilincselték, majd beültették a szolgálati kocsiba, ahol megrúgta az egyik egyenruhást, illetve leköpte, továbbá kinyírással fenyegette meg a családját.
A Pápai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vonta felelősségre a nőt. Arról is rendelkeztek, hogy az asszony egy korábbi ítéletében alkalmazott próbára bocsátást megszüntetik. (N.-né korábban becsületsértést követett el.) A bíróság minden körülményt mérlegelve halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre ítélte a nőt, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztették.
A büntetőper fellebbezés után a törvényszék elé került, ahol nem változtattak a pápai ítéleten, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.