Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. Február 14. 14:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Ügyészség

Késsel fenyegette a feleségét, hogy megöli

Késsel fenyegette a feleségét, hogy megöli

Házastárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt távoltartás elrendelését indítványozta a Pápai Járási Ügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki a pápai lakóhelyükön késsel a kezében, megöléssel fenyegette a feleségét.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2023. február 10-én délután szóváltásba került a házastársával, és azzal fenyegette, hogy leszúrja.

Annak érdekében, hogy az asszonyban még nagyobb félelmet keltsen, magához vett egy kést, amellyel elindult felé, de a lakásban tartózkodó ismerősük közbelépése miatt felhagyott a szándékával.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében szükségesnek tartotta a gyanúsított házastársától történő távoltartásának elrendelését, amellyel a bíróság egyetértett. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 15:38, kedd | Helyi

Döntött a Kúria a 2. körzet ügyében!

A Kúria a bírósági felülvizsgálati kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye. Vagyis nem számolják újra a szavazatokat, a körzetet Töreki-Vörös Ibolya nyerte meg.

2024. Június 25. 15:14, kedd | Helyi

Mi készül a pápai vasúti aluljáróban?

Egyre több aluljárót díszítik képzőművészeti alkotások világszerte, most városunkba is elér egy effajta kezdeményezés.

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.