Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 24. 15:26, kedd | PR
Forrás: (x)

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

A megfelelő burkolat az általános kerttervezés egyik legfontosabb eleme, miután alapjaiban határozza meg az egész kültér alaphangját.

Az anyagválasztás, a stílus és az elrendezés mind-mind különbséget tehet modern vagy hagyományos megjelenés között, ezért alaposan gondoljuk át döntésünket. Segítségképp összegyűjtöttünk néhány kreatív kerti burkolatötletet.

Párosítsuk a különböző burkolati ötleteket!

Ha csak egy bizonyos burkolattípust választunk kertünk kialakításánál, beleeshetünk az egysíkúság csapdájába. Merjünk játszani a formákkal, színekkel és anyagokkal! A különféle burkolatok keverésével mélységet és kifinomultságot adhatunk otthonunk külső terének. Érdemes megfontolni például a kontrasztos szegélyt burkolásnál, amely jelzi az anyagok vagy a színek közti változást, nem mellesleg pedig igazán érdekes látványt nyújt.

Alakítsunk ki íveket a burkolat lágyításához!

A tömbburkolat használata azzal a kockázattal jár, hogy egy négyzet alakú, lineáris teret hozunk létre. A terasz ívelt élekkel történő kreatív kialakítása lágyabb, természetesebb felületet biztosít, amely szinte minden kerti stílushoz remekül illeszkedik. Ne feledjük azonban, hogy ezen módszerrel időigényesebb és körülményesebb lesz a burkolás, mint hagyományos, egyenes vonalvezetéssel. Más szóval készüljünk fel arra, hogy a munka próbára teheti majd kitartásunkat és burkolási készségeinket.

Nagyobb burkolóelemekkel a drámai hatásért

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a burkolat, annál kisebbnek tűnik majd tőle a kert – a megfelelő méretű elemek kiválasztása ezért kritikus. Egy nagyobb kertnél a nagyméretű járólapok ideális megoldásnak bizonyulnak, miután áramvonalasabbá teszik a teret. Segít még bensőségesebb érzést adni egy nagy kertnek, amely egyébként hatalmasnak tűnne. Tipp: a STAR STONE kínálatában a kisebb térkőelemektől egészen a nagyméretű XXL burkolatokig találunk minőségi termékeket.

Játszunk a burkolatelemek méretével!

Ha egy típusú anyagból készült burkolatokat használunk, eleganciát és életet vihetünk kertünkbe azáltal, ha a lerakásnál variálunk kicsit a méretekkel. Egyes darabok eleve vegyes méretekben is elérhetők, de lehetőségünk van egyedileg is megtervezni teraszburkolatunkat, amennyiben különböző méretarányú járólapokat rendelünk.

Megfelelő világítással a tökéletes végeredményért

A kerti burkolat megvilágítása nemcsak esztétikai szempontból jó ötlet, hanem biztosítja, hogy a kerthelyiséget biztonságosan lehessen használni éjszaka. A süllyesztett spotlámpákkal vagy LED szalagokkal például kiválóan kiemelhetők az útvonalak és a terasz szélei. Ha nem tudunk áramot biztosítani kertünkben a hálózatról táplált fényforrásokhoz, használhatunk napelemes lámpákat.

Címkék: burkolás, kert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.