Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2022. Május 24. 15:26, kedd | PR
Forrás: (x)

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

A megfelelő burkolat az általános kerttervezés egyik legfontosabb eleme, miután alapjaiban határozza meg az egész kültér alaphangját.

Az anyagválasztás, a stílus és az elrendezés mind-mind különbséget tehet modern vagy hagyományos megjelenés között, ezért alaposan gondoljuk át döntésünket. Segítségképp összegyűjtöttünk néhány kreatív kerti burkolatötletet.

Párosítsuk a különböző burkolati ötleteket!

Ha csak egy bizonyos burkolattípust választunk kertünk kialakításánál, beleeshetünk az egysíkúság csapdájába. Merjünk játszani a formákkal, színekkel és anyagokkal! A különféle burkolatok keverésével mélységet és kifinomultságot adhatunk otthonunk külső terének. Érdemes megfontolni például a kontrasztos szegélyt burkolásnál, amely jelzi az anyagok vagy a színek közti változást, nem mellesleg pedig igazán érdekes látványt nyújt.

Alakítsunk ki íveket a burkolat lágyításához!

A tömbburkolat használata azzal a kockázattal jár, hogy egy négyzet alakú, lineáris teret hozunk létre. A terasz ívelt élekkel történő kreatív kialakítása lágyabb, természetesebb felületet biztosít, amely szinte minden kerti stílushoz remekül illeszkedik. Ne feledjük azonban, hogy ezen módszerrel időigényesebb és körülményesebb lesz a burkolás, mint hagyományos, egyenes vonalvezetéssel. Más szóval készüljünk fel arra, hogy a munka próbára teheti majd kitartásunkat és burkolási készségeinket.

Nagyobb burkolóelemekkel a drámai hatásért

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a burkolat, annál kisebbnek tűnik majd tőle a kert – a megfelelő méretű elemek kiválasztása ezért kritikus. Egy nagyobb kertnél a nagyméretű járólapok ideális megoldásnak bizonyulnak, miután áramvonalasabbá teszik a teret. Segít még bensőségesebb érzést adni egy nagy kertnek, amely egyébként hatalmasnak tűnne. Tipp: a STAR STONE kínálatában a kisebb térkőelemektől egészen a nagyméretű XXL burkolatokig találunk minőségi termékeket.

Játszunk a burkolatelemek méretével!

Ha egy típusú anyagból készült burkolatokat használunk, eleganciát és életet vihetünk kertünkbe azáltal, ha a lerakásnál variálunk kicsit a méretekkel. Egyes darabok eleve vegyes méretekben is elérhetők, de lehetőségünk van egyedileg is megtervezni teraszburkolatunkat, amennyiben különböző méretarányú járólapokat rendelünk.

Megfelelő világítással a tökéletes végeredményért

A kerti burkolat megvilágítása nemcsak esztétikai szempontból jó ötlet, hanem biztosítja, hogy a kerthelyiséget biztonságosan lehessen használni éjszaka. A süllyesztett spotlámpákkal vagy LED szalagokkal például kiválóan kiemelhetők az útvonalak és a terasz szélei. Ha nem tudunk áramot biztosítani kertünkben a hálózatról táplált fényforrásokhoz, használhatunk napelemes lámpákat.

Címkék: burkolás, kert

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 14:12, csütörtök | PR

Mik azok az eszközök, amik nem hiányozhatnak egyetlen autószerelő műhelyéből sem?

Akadnak olyan kellékek, amik nélkül a szimpla hétköznapi élet vélhetően abszolút elképzelhető és megélhető, hiányérzettől mentesen.

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 17:35, péntek | PR

Hogyan védhetjük meg garázs nélkül autónk fényezését?

Nem minden lakáshoz tartozik garázs, ahol az ember biztonságos fedél alatt tudná tárolni autóját. A mai világ ráadásul tele van különféle káros anyagokkal, amelyek szépen lassan kikezdik a fényezést.