Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. November 15. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtószolgálat, Veszprém MRFK

Keresik a szoborrongálót!

Keresik a szoborrongálót!

Ismét a lakosság segítségét kéri a rendőrség. Ezúttal a Millennium Emlékparkban történt, nagy felháborodást keltő rongálás kapcsán, melynek elkövetőjét keresik!

Mint arról oldalunk is hírt adott, az elmúlt hétvégén ismeretlen tettes festékszóró palackkal lefújta Pápán, a Millenniumi Emlékparkban felállított Szent István szobrot, az elcsatolt országrészeket bemutató tablót és egy közterületi padot. A keletkezett kár mintegy 100.000,- forint. Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság nyomoz rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Bár a cselekmény tárgyi súlya nem kiemelkedő, azonban azt nyilván nem lehet kizárólag a jog szemszögéből megítélni. A helyi közösségek örömét szolgáló tárgyak értelmetlen tönkretétele mindig is megbotránkoztatta a jóérzésű embereket. Különösen igaz ez, ha ezzel nemzeti szimbólumok is sérülnek. Az elkövető felelősségre vonása így nem csak az állam büntetőjogi igényének érvényesítését, hanem a pápaiaknak adott elégtételt is jelentené. Minderre figyelemmel az eljáró hatóság mindent megtesz azért, hogy a rongáló személye mihamarább látókörbe kerüljön. Ebben számítanak azokra a lakossági bejelentésekre is, amelyek segítik a bűncselekmény elkövetési idejének pontos behatárolását, esetleg információval szolgálnak a helyszínen, annak közelében látott, vagy elkövetőként számításba vehető személyekkel kapcsolatban.

A pápai rendőrök a 89/313-011-es telefonszámon várják a bejelentéseket, amelyek természetesen az ingyenesen hívható 107-es és 112-es segélyvonalakon, vagy személyesen bármelyik szolgálatban levő rendőrnél, illetve a Pápai Rendőrkapitányságon is megtehetők.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék