Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. November 23. 10:37, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kerékpáros emléktúra Pápán

Kerékpáros emléktúra Pápán

Kerékpáros emléktúrával tisztelegtek a közlekedési balesetek áldozatai előtt a pápai bringások.

A közlekedési balesetek emléknapjához kapcsolódóan hatodik alkalommal hirdetett kerékpáros emléktúrát a Pápai Rendőrkapitányság, amelyhez az idei évben Pápa Város Önkormányzata is csatlakozott. A 2021. november 21-én délután induló túra célja a megemlékezés mellett a szabályos kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt. A rendőrök a láthatósági mellény életmentő szerepére, valamint a kerékpár kötelező tartozékaira hívták fel a figyelmet, kiemelve a láthatóságért felelős prizmák és a kerékpár világításának a fontosságát az őszi-téli időszakban. Az érdeklődők a helyi Fenyveserdő Bölcsőde előtti parkolóban gyülekeztek, majd az újonnan kialakított Vajda lakótelepi, várkerti és Erzsébet ligeti kerékpárutat biciklizték be. Ezt követően rövid pihenőt tartottak, ahol a szervezők meleg teával és süteményekkel kínálták a bringásokat, valamint a résztvevők között egy közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot is kisorsoltak. A rendezvény a Kálvária temetőben ért véget, ahol a pápai katolikus és református egyház képviselői is megemlékeztek az áldozatokról, a résztvevők pedig mécseseket gyújtottak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:15, péntek | Helyi

Rekord mennyiségű felajánlás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Pápán is nagyon sikeres volt az akció, az elmúlt hétvégén 1335 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek.

2021. November 26. 10:11, péntek | Helyi

»A földet is sugárok érlelik, de / Ezek nem nap sugárai, hanem / Az embereknek lelkei.« (Petőfi Sándor)

Jövőre, 2022-ben lesz Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója, 2023-ban pedig Petőfi Sándor világra jöttének 200. bicentenáriuma.

2021. November 26. 09:50, péntek | Helyi

Speedet és kannabiszt fogyasztott

A Pápai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a 33 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban kábítószert fogyasztott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartott mag