Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 10. 15:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Kerékpárlopó Rendőrkézen

Kerékpárlopó Rendőrkézen

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 14 éves pápai fiatalkorú ellen folytatott nyomozást...

...akik a megalapozott gyanú szerint két egymást követő napon tulajdonított el először egy lakótelepről, majd a buszpályaudvarról egy-egy kerékpárt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú 2014. február 26.-án a Pápa Igal lakótelepen szemelt ki magának egy kerékpárt, melyet eltulajdonított. Másnap a városban csavargott egy barátjával, amikor lopni akart magának az újonnan megszerzett biciklihez lámpát. Az autóbusz pályaudvaron látott is olyan kerékpárt, amin volt őrizetlenül ledes villogó, azonban a kerékpárnak csak az első kereke volt lelakatolva a tárolóhoz, ezért az a gyorsrögzítő csavarral eloldotta, majd az egész kerékpár vázat a hátsó kerékkel és lámpákkal együtt eltulajdonította. Az időközben beérkező autóbuszról leszálló kerékpár tulajdonos zavarta meg az elkövet, aki a lopott értéket hátrahagyva elmenekült.
A helyszínre érkező rendőr járőrök forrónyomon üldözés során a közelben lévő Várkert fás, bokros részében fogták el a bűncselekmény elkövetőjét, aki előállítását követően beismerő vallomást tett, azonban tettére magyarázatot nem tudott adni.
Az eljáró hatóság a lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait 2014. július 07-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.