Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 29. 12:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Kerékpár ellenőrzés egy pápai cégnél

Kerékpár ellenőrzés egy pápai cégnél

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2015. október 27-én egy pápai gazdasági társaság kerékpárral közlekedő munkatársait szólították meg a kora délutáni műszakváltáskor.

A segítő szándékú közlekedési akció alkalmával a rendőrök – a kerékpárosok beleegyezése esetén – megvizsgálták, hogy a dolgozók által bemutatott kétkerekűek műszakilag megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak. Az egyenruhások minden megszólítottat tájékoztattak a kerékpár kötelező tartozékairól, valamint a láthatóság fontosságáról is. A közel 70 átvizsgált kerékpár esetében kizárólag csak apróbb hiányosságokat tapasztaltak a rendőrök. Leggyakrabban a csengő és a fehér színű prizma beszerzésére kellett felhívni a figyelmet, valamint esetenként a megfelelő számú küllőprizma hiányzott az első kerékről. Az akcióban részt vevő dolgozók fényvisszaverő csuklópántot és a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság által készített kerékpárosoknak szóló kiadványt kaptak ajándékba. Azok a kerékpárosok, akik kifogástalan műszaki állapotú és felszereltségű járművet mutattak be, láthatósági mellényt is kaptak jutalmul, valamint regisztrálhattak abba a nyereményjátékba, amelynek keretén belül az év végén három szerencsés tárgyjutalomban részesül.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.