Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 13. 19:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán: A DK célja ugyanaz, mint a \'48-as ifjaké

Kerecsényi Zoltán: A DK célja ugyanaz, mint a \'48-as ifjaké

Vagyis hogy: „Legyen béke, szabadság és egyetértés\" - mondta a párt önkormányzati képviselője a Petőfi-szobornál. Gréczy Zsolt országos szóvivő jövőre előrehozott választásokat szeretne.

Kerecsényi Zoltán szerint a '48-as ifjak mondanivalója ma is aktuális. - Ha lesz egyszer új Magyar Köztársaság, akkor abban valóban békének, szabadságnak és egyetértésnek kellene lennie. Ha lesz új Magyar Köztársaság, akkor béke lesz, mert a Magyar Köztársaság kormánya nem szít szellemi polgárháborút, egyetértés lesz kormány és ellenzéke között a legfontosabban: a polgárok szabadságának biztosításában - fogalmazott az önkormányzati képviselő, majd Göncz Árpád gondolatait idézte: "Az idő méhében rejlő minden változást, ha mégúgy érett is rá a társadalom, csak visszahúzó erők ellen, keserves küzdelem és áldozat árán lehet véghezvinni. Mint a múltban, úgy ma is. Ha nem is fegyveres harcban, de a jövőbe vetett hittel és elszántsággal. Magabiztosan.”

Gréczy Zsoltnak március 15-ről szomorú aktualitások jutottak eszébe. - A magyar nemzet ma nem egységes, hanem rettenetesen megosztott. Magyarország nemzeti kapcsolatai romokban hevernek, egy magányos ország vagyunk Európában. A miniszterelnök elszigetelődött a világtól, azt sem tudja, hogy mi történik az országban. Jelenleg mindenhol a korrupció üti fel a fejét. Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy ezeken minél hamarabb változtassunk - fogalmazott az országos szóvivő. Szerinte újra kellene egyesíteni az országot, haza kellene hozni a kivándorlókat, a rossz irányba ható folyamatokat vissza kell fordítani. - Magyarországnak választásra és változásra van szüksége. Abban bízunk, hogy jövőre előrehozott választás lesz Magyarországon, mert nagyon sokáig ez az ország a terheket már nem bírja - mondta Gréczy Zsolt.

A beszédeket követően a politikusok koszorút helyeztek el az emlékművön, majd a rendezvény kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a JMSZK-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.