Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Október 07. 13:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán: A demokratikus jogállam helyreállítása a tét

Kerecsényi Zoltán: A demokratikus jogállam helyreállítása a tét

A Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje Vadai Ágnes országos alelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormánnyal szemben az önkormányzatokban kell létrehozni az ellenállás szigeteit. Ezért mindenkit arra buzdít, hogy támogassa szavazatával a DK képviselő- és polgármester-jelöltjeit, akik kérlelhetetlenül küzdeni fognak településükért és ha kell, szembefordulnak a kormánnyal.

Kerecsényi Zoltán szerint a vasárnapi voksolás tétje, hogy visszaszorul-e a szélsőjobb Magyarországon. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, mindenkit arra bíztat, szavazzon az antifasiszta értékeket képviselőkre, szavazzon a Demokratikus Koalícióra. A jelölt a helyi választópolgároknak azt üzeni,hogyha pártját támogatják, akkor szívós, kitartó, apró munkával megpróbálják segíteni alapjaitól újjáépíteni az alkotmányos jogállamot. - Hisszük, hogy ennek a helyreállításnak a kiindulópontjai a települési önkormányzatok lehetnek. Ugyanakkor tudjuk, hogy milyen nehéz kihívás lesz ez, mert a települési önkormányzatokat feladataik jelentős részétől megfosztották, kiüresítették és gúzsba kötötték. Alkotmányos rendet, elnyomás, szegénység, jogfosztás, félelem és üldözés nélküli hazát kívánunk október 12-e utánra minden honfitársunknak - fogalmazott Kerecsényi Zoltán.

A jelölt megismételte főbb programpontját: - A város kitörési pontja nem a turizmus, hanem az iparosítás, a gép- és feldolgozóipar fejlesztése. A sorrendet nem lehet felcserélni! A lehetőségek feltárásával expanziót kell folytatni befektetők felkutatására, különösen a NATO-tagországokban, akiknek katonái jelen vannak Pápán - emelte ki Kerecsényi.

A sajtótájékoztatót követően a polgármester-jelölt és Vadai Ágnes koszorút helyezett ela pápai Batthyány-emléktáblánál az első, alkotmányos miniszterelnök halálának 165. évfordulója alkalmából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.