Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 30. 08:46, hétfő | PR
Forrás: (x)

Kényelmes és praktikus: a hálószoba berendezésének titka

Kényelmes és praktikus: a hálószoba berendezésének titka

A hálószoba tipikusan az a helyiség, aminél inkább a praktikumra helyezzük a hangsúlyt, mint az esztétikumra.

Ettől függetlenül azért mindenki szeretne kellemes környezetben pihenni, így a hálószoba berendezése is fontos. Általában ezek a helyiségek viszonylag kicsik, ezért szükség van némi kreativitásra, ha azt akarjuk, hogy egyszerre legyen kényelmes, szép és jól kihasználható. A megfelelő bútorok kiválasztásával ezt könnyen el lehet érni.

A hálószoba legfontosabb eleme: az ágy

Amikor a hálószobádat rendezed be, mindig az ágyat válaszd ki először. Ez a legfontosabb elem, ugyanis ettől függ, hogy mennyire tudod magad kipihenni.

Elsősorban természetesen a kényelem a lényeg, amihez az is hozzátartozik, hogy az ágy megfelelő méretű legyen. Ha sokat forgolódsz, igényled a nagy teret, semmiképpen se dönts praktikussági okokból egy kisebb méretű ágy mellett, mert nem fogsz tudni jól aludni rajta, a franciaágyak közt nézelődj. Az optimális helykihasználás érdekében azonban érdemes lehet megfontolnod, hogy olyan ágyat válassz, ami ágyneműtartós, így rengeteg tárolóhelyet is biztosíthat.

Ha mégis olyan ágyra esik a választásod, ami nem ágyneműtartós, praktikus ágy alatti tárolókkal pótolhatod ezt a hiányosságot. Ha kárpitozottól a fakeretes ágyakig nagyon sokféle kapható, válaszd ki azt, amelyik neked a legjobban tetszik. Mostanság egyébként nagyon divatosak a kárpitozott verziók, puha, párnázott fejrésszel. Letisztult és modern hatást kölcsönöznek a hálószobádnak, miközben már messziről is hívogatóak, komfortos képet alkotnak.

Okosan válassz gardróbeszekrényt

Ha az ágy megvan, jöhetnek az egyéb bútorok. A hálószoba elengedhetetlen része a gardróbszekrény, ahol a ruháidat és más holmidat tárolhatod. A gardróbszekrény kiválasztásánál mindenképpen vedd figyelembe, hogy milyen az ágyad, ugyanis esztétikai szempontból nagyon fontos, hogy anyagban és színben harmonizáljanak. Természetesen a tárolókapacitás is lényeges szempont, legyen benne elegendő polc, valamint akasztós terület.

Nagyon népszerűek a tükrös gardróbszekrények, amit nem csak azért ajánlunk, mert jól jöhet az öltözködés során. A tükör is olyasmi, ami nagyítja a teret, így az amúgy nem kifejezetten tágas hálószoba is nagyobbnak látszik. Ha ablakkal szembe állítod a szekrényt, akkor még világosabb is lesz a hálódban.

Érdemes szem előtt tartani a színek hatásait: ha a hálószoba viszonylag kicsi, szűk terület, akkor a világos színű bútorokat részesítsd előnyben, mert ezek optikailag tágítják a teret, míg a sötét színek összehúzzák. Lakástextilekkel feldobhatod az összhatást, segítenek elérni az igazán otthonos érzést.

A fotó forrása: New Africa - stock.adobe.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját