Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Augusztus 29. 13:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Kékfestő motívumok fogják díszíteni a Fő téri Pápa feliratot

Kékfestő motívumok fogják díszíteni a Fő téri Pápa feliratot

Még nem készült el teljesen a ma délelőtt kihelyezett Pápa felirat a Fő téren, de az új fotópont már így is impozáns része a városközpontnak.

A három méter magas és csaknak nyolc méter hosszú feliratot Kádár Stela, a Városfejlesztő Kft. új ügyvezetője álmodta meg. A méretes fotópont már most nagy népszerűségnek örvend, egy óra alatt csaknem 700 like érkezett rá a Pápán Hallottam Facebook csoportban. Ez is a felirat egyik célja, hiszen túl azon, hogy látványosság a téren, arra számítanak, hogy sokan fognak fényképet készíteni a Pápa feliratnál, ezzel pedig a közösségi médiában maguk a turisták csinálnak "ingyen reklámot" a városnak.

Az ügyvezetőtől megtudtuk, a fotópont helyszíne még nem végleges, felmerült a Nagytemplom és az Esterházy-kastély előtere is, de a templom felújításának végéig várhatóan a Fő téri házak előtt marad a felirat, amely még nem nyerte el végleges formáját, hiszen kékfestő motívumokkal fogják azt díszíteni.

Kádár Stela felhívta a figyelmet arra, hogy több kamera is figyeli a szóban forgó helyszínt, de bízik abban, hogy senkinek nem jut eszébe megrongálni az új látványosságot, illetve óvva int mindenkit attól is, hogy felmásszon a feliratra, hiszen azt egyáltalán nem arra a célra tervezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.