Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 09. 08:55, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kegyetlen módon agyonvertek egy idős férfit

Kegyetlen módon agyonvertek egy idős férfit

Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a két férfi ellen, akik a gyanú szerint pénzéért vertek agyon egy idős férfit 2020 nyarán. Az utcán figyelő társuk ellen minősített rablás a megalapozott gyanú.

A Pest megyei rendőrök 48 órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik aszódi otthonában támadtak rá egy akkor 73 éves nyugdíjasra. A holttestre 2020. augusztus 24-én találtak rá, a gyanúsítottak számát pedig azóta háromra növelték – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a most 28 éves K. János és 37 éves nagybátyja, K. Róbert az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint 2-4 nappal a bűncselekmény felfedezése előtt rontott be ismerősük házába. Az idősebb férfi a kezére tekerte a lábtörlő szőnyeget és betörte az ajtó üvegét. A résen benyúlva azonban nem volt elfordítható kulcs a zárban, ezért fogták és rárúgták az ajtót az ágyban fekvő idősre. Erőszakos és hívatlan látogatásuknak egyetlen célja volt, bármi áron megszerezni áldozatuk kis vagyonát.

Gyakorlatilag azonnal nekiestek, ütötték, verték, ahol érték. Az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata test szerte 31, úgynevezett erőbehatást állapított meg. A többségében közepes erejű, metszett, vágott, illetve tompa tárgytól eredő, főként a sértett fejét, arcát, jobb karját érő sérüléseket nagy valószínűséggel hosszú időn keresztül kellett elszenvednie. Ezen kívül kétoldali bordatörést, valamint csigolyatörést szenvedett, amely a mellkas összeprésével, például az áldozatra ráülve jöhetett létre.

Az orvosszakértő kitért arra is, a bántalmazás egy elhúzódó kínzással is felérhetett, amelyet a holttesten rögzített nyomok támasztottak alá. Villával, késsel szurkálták, vagdosták, fojtogatták, a kezük ügyébe került tompa eszközzel ütötték a fejét.
Miután az idős már nem mozdult, a két férfi átkutatta otthonát, és amit értékesnek, eladhatónak gondoltak, azt magukkal vitték: használt mobiltelefonokat, némi pénzt és elektronikai eszközöket. Áldozatukat sorsára hagyták, elmenekültek a helyszínről, majd a pénzt elosztották egymást közt, a tárgyakat pedig megpróbálták eladni.
A nyomozás közben kiderült, míg K. János és K. Róbert a házban volt, utcán hagyták egyikük élettársát, a most 47 éves H. Juditot. Az volt a dolga, hogy szemmel tartsa a környéket és jelezze, ha bármit, vagy bárkit lát.

Az ügy két gyanúsítottja, K. János és H. Judit jelenleg is letartóztatásban van, K. Róbert egy korábban elkövetett bűncselekménye miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

A K. János és K. Róbert ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a báncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének, H. Judit ellen csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.