Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. November 05. 19:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Katonai drónt tesztelnek a pápai légibázison

Katonai drónt tesztelnek a pápai légibázison

A török VESTEL hadiipari vállalat KARAYEL-SU elnevezésű, felfegyverezhető drónját tesztelik az MH Pápa Bázisrepülőtéren - írja az Ihsn.hu facebook oldal. A repülőtéren szolgálatot adó kutató-mentő helikopter csütörtöki, napnyugtától kezdődő kiképzési repülését megelőzően, a repülőtéren földi gurulópróbát tartottak az egyébként már a kecskeméti repülőnapon is kiállított dróntípussal. Az esemény azért is érdekes, mert a sajtóban már többször elhangzott, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében komolyabb drónok beszerzését is fontolgatják, a török gyártó pedig az egyik esélyes befutó között lehet - írja az oldal.

Az LHPA Spotter Team felvételén látszik, hogy ma már levegőbe is emelkedett a drón.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.