Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Augusztus 29. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Karácsony Gergely károkozásnak nevezte az M0-s fizetőssé tételére vonatkozó kormányzati tervet

Karácsony Gergely károkozásnak nevezte az M0-s fizetőssé tételére vonatkozó kormányzati tervet

Karácsony Gergely főpolgármester Budapest jövője szempontjából károkozásnak nevezte az M0-s teljes szakaszának fizetőssé tételére vonatkozó kormányzati tervet hétfői Facebook-bejegyzésében.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: ha Budapest jövőjét tartjuk fontosnak, akkor "a kormány tervét az M0-s teljes szakaszának fizetőssé tételéről aligha nevezhetjük másnak, mint károkozásnak. Az autósok megsarcolása mellett ismét Budapestnek, a budapestieknek okoznak kárt".

Az M0-st nem fizetőssé, hanem ingyenessé kell tenni, ezt kezdeményezték többször már a kormánynál, és újra megteszik - írta.

A főpolgármester kifejtette, a budapesti torlódások elsődleges okai a város határain kívül keletkeznek: naponta több mint 300 ezer autó jön Budapestre az agglomerációból, sok autó a fizetős M0-s szakaszt is a városon keresztül kerüli el.

"Nem nehéz belátni: ha a városban ingyen lehet közlekedni, azt elkerülni azonban csak pénzért, akkor több autó megy keresztül a városon. Márpedig a budapesti belváros úthálózata ezt a terhelést egész egyszerűen nem bírja el" - írta.

Karácsony Gergely kiemelte: ha a problémák jórésze a városhatáron kívül keletkezik, a kezelésüket is ott kell elkezdeni. A cél, hogy csak akkora forgalom terhelje a belvárost, amelyet az ottani úthálózat biztonságosan és kiszámíthatóan le is tud vezetni. Ezt a célt a fizetős M0-s terve súlyosan hátráltatja, az ingyenes M0-ás viszont szolgálná - tette hozzá.

"Ha egységsugarú fideszes lennék, úgy mondanám, fejezze be a kormány az autósüldözést. De engem Budapest jövője, a város élhetősége érdekel, ezért újra nekifutunk az észérveknek az ingyenes M0-sról a kormány felé, a többi rajtuk múlik" - zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Fotó: Wikipedia

Címkék: fizetős, M0

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során