Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2012. Március 11. 16:16, vasárnap | Helyi sport
Forrás: NSO.hu

Kaposvár - Lombard Pápa 2:0

Kaposvár - Lombard Pápa 2:0

Kezdeti lendület után sima vereség Kaposváron.

A labdarúgó NB I 19. fordulójában a kiesőhelyen álló Kaposvár a 10. Lombardot fogadta. A helyezésbeli különbség azonban csalóka volt, mert mindössze egy pont választotta el őket. A mérkőzésen viszont szinte momentumuk sem akadt a vendégeknek, a rengeteg helyzetet kidolgozó Kaposvár biztosan nyert.

Mindkét csapat úgy vágott neki a mérkőzésnek, hogy a győzelemmel rengeteget nyerhet, a vereséggel rengeteget veszthet, hiszen a forduló előtt óriási volt a tumultus az alsóházban. A hétközi Ligakupa-siker után a pápaiak reménykedtek a győzelemben, hiszen éppen a Kaposvárt búcsúztatták.

Sisa Tibor, a hazaiak szakvezetője azonban úgy gondolta, a bajnokin egészen más lesz a helyzet: „Mindig vannak a fontosnál is fontosabb mérkőzések, ez most az lesz a Pápának és nekünk is. Nagyon bízom a közönség támogatásában, bárhogy is alakuljanak a dolgok, ezt a meccset be kell húznunk!"

Ehhez képest a nagyjából kétezer néző azt látta, hogy a harcos Pápa nekirontott a hazaiaknak, és bár igazi gólhelyzetbe nem került, beszorította a hazaiakat. Hiába volt azonban a fölény, mert az első gólhelyzetükből mindjárt gólt értek el a vendéglátók.

Jobb oldali beadás után Grumics lódult meg egyedül a pápai kapu felé, mintegy 17 méterről ellőtte, a labda megpattant a kifutó Szűcsön, de így is a kapu bal oldalába jutott. 1–0

Támadásban maradtak a somogyiak, előbb Gujics, majd Safaric próbálkozott, de hiába, elmaradt a gól. Ezután a Rákóczi visszavett a tempóból, átengedte a kezdeményezést a vendégeknek, várta a kínálkozó alkalmat, hogy növelhesse előnyét.

Mivel azonban a Pápa nem tudott eléggé megindulni, megindultak hát a hazaiak. Előbb a 33. percben kellett védenie a vendégek kapusának Graszl lövése után, majd egy perccel később Hegedűs próbálkozását hatástalanította Szűcs.

A félidő végére is jutott még hazai helyzet, így amikor Farkas játékvezető lefújta az első játékrészt, biztossá vált, hogy a vendégek lényegében helyzetig sem jutottak el.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Továbbra is támadásban maradt a Kaposvár, és csak Szűcsnek köszönhették a vendégek, hogy nem nőtt a zöld-fehérek előnye. Érezhető volt azonban, hogy a Lombard nem fogja sokáig bírni a nyomást. Így is lett, hiszen a 73. percben az első gólt szerző Grumics átcselezte magát a védőkön, majd Szűcs mellett is ellőtte a labdát. 2–0

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a pápaiak, de helyzet nélkül még nekik sem sikerülhetett a gólszerzés. A cserék nem tudtak igazi színt vinni a Lombard-akciókba, lényegében egyetlen helyzetük akadt.

A mérkőzés utolsó tíz percében már nem erőltették az akciókat a kaposváriak, örültek a győzelemnek, amellyel elmozdultak a kiesőhelyről, és megelőzték a Lombardot is.

Fotó: NSO.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.