Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 05. 20:45, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kampányzáró nagygyűlést tartott a Jobbik Pápán

Kampányzáró nagygyűlést tartott a Jobbik Pápán

A JMSZK előadótermébe hívta - a kampány során utoljára - híveit a párt helyi vezetése. A rendezvényen Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje értékelte a kampányt, valamint dr. Hossó Mária tartott előadást.

Orbán Imre helyi elnök bevezetőjét követően Ferenczi Gábor elmondta, egy fárasztó, de jól sikerült kampányon vannak túl. - Bízom benne, hogy a holnapi nap sorsfordító lesz, ami pozitív irányba indítja el az országot és eljön egy szebb jövő. Csatába indulunk holnap, de nem fegyverekkel kell kivívni a szabadságot és a függetlenséget - igyekezett lelkesíteni híveit a képviselőjelölt. Ferenczi Gábor röviden ismertette párja programját is, mely három fő részre osztható: Megélhetés, rend és közbiztonság, valamint az elszámoltatás.

Az eseményen előadást tartott dr. Hossó Andrea, az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője. A közgazdász szerint a magyarországi gazdasági nehézségek társadalmi okokra vezethetők vissza. Úgy fogalmazott, hogy a "magyarok lelke beteg", az emberekbe ivódott az, hogy "kicsik vagyunk" és hogy "szegények". - A rendszerváltás óta hatalmon lévő valamennyi párt becsapta az embereket, akikben közöny lett úrrá. Ha ezt a fekete mágiát magunk mögött akarjuk hagyni, akkor az elmúlt 24 évet le kell zárni - magyarázta Hossó Andrea.

A szónok szerint a hazai gazdaság problémáinak másik oka az, hogy "politikailag és gazdaságilag is gyarmattá váltunk". A közgazdász szerint a magyar gazdaság nem volt felkészülve a rendszerváltás utáni piacnyitásra, nem úgy, mint a nyugati országok tőkés cégei. - A termelő kapacitások és a bankszektor legnagyobb része külföldi tulajdonban van. Amíg ezen a szerkezeten nem tudunk változtatni, addig Magyarország nem fog tudni kitörni ebből a gyarmati szerepből - fogalmazott a közgazdász. Dr. Hossó Andrea szerint félő, hogy az új földtörvény nem fog gátat szabni annak, hogy a mezőgazdaságban is rövidesen hasonló folyamatok menjenek végbe, mint ami a '90-es években az iparban történ. Ennek pedig beláthatatlan következményei lennének a szónok szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.