Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 11. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Kamerákkal is ellenőriznek a rendőrök

Kamerákkal is ellenőriznek a rendőrök

Ha mi nem látjuk a rendőrt, ők lehet, hogy akkor is látnak minket! Különös tekintettel figyelik a biztonsági öveket és a mobiltelefonálást.

A tehergépjárművek kerültek az e havi úgynevezett Tispol akció középpontjába, vagyis az európai szintű rendőrségi fokozott ellenőrzések során elsősorban e járműveket ellenőrzik. Ennek ellenére nem csak a tehergépjárművet vezetők számíthatnak ellenőrzésre.

-A személygépjárműveknél is a vezetési jogosultságot, a jármű műszaki állapotát vizsgálják elsősorban és természetesen a passzív biztonsági eszközök használatát, mely minden ellenőrzés során visszatérő szempont.

Az akcióban azonban minden nap van egy koncentrált ellenőrzés, amelyen az összes résztvevő rendőr egy helyszínre összevonva dolgozik. Itt kamerás ellenőrzés is zajlik, vagyis az ellenőrzési pont előtt pár száz méterrel egy csoport kamerával rögzíti a szabályszegéseket, az ellenőrző pontnál pedig ezeket a járműveket a kollégák kiemelik a forgalomból és a szabálysértőkkel szemben intézkednek – mondta el Bauer Tibor rendőr százados.

Ezek mellett továbbra is ellenőrzi a rendőrség a Fő tér lezárt területeit, ugyanis a sokszori figyelmeztetés ellenére is még sokan behajtanak az autóbuszok és a munkálatokban résztvevők számára fenntartott lámpás forgalomirányítás alá vett útszakaszra.Azokat a járműveket, melyek a tiltó tábla ellenére ezen az úton közlekednek, szigorúan megbüntetik a rendőrök.

A kép illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!