Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2011. November 25. 08:01, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu

Kalandos küzdelem Sherlock Holmes nevében - VIDEÓ

Kalandos küzdelem Sherlock Holmes nevében - VIDEÓ

Hamarosan a mozikba kerül Bernáth Zsolt filmrendező Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági kalandfilmje.

Az utómunkálatok decemberig tartanak, 2012-ben a közönség a mozivásznon, a televízióban és DVD-n is megtekintheti az alacsony költségvetéssel elkészített alkotást.

A film két Sherlock Holmes-rajongó tinédzser, valamint egy kislány kalandokban és fordulatokban gazdag történetét meséli el. Szénási Kristóf (Holmes), Ungvár Ádám (Watson) és Kugler Nikolett (Ica) először álltak a kamerák előtt.

A történet egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol különféle furcsa dolgok történnek, melyekből természetesen a felnőttek semmit sem vesznek észre. A főszereplőknek azonban feltűnik, hogy gyerekeknek veszik nyomuk, akik ugyan idővel előkerülnek, ám egyikőjük sem ugyanaz már, aki korábban volt. Elindul tehát a nyomozás, a három kiskamasz próbálja megfejteni egy vicsorgó szörny, egy rettegett karbantartó és az Álommester rejtélyét, mindezt a végsőkig küzdve, hogy "Sherlock Holmes nevében" megmentsék a városban élő gyerekeket.

- A mai gyerekek nem annyira érzékenyek ezekre az ingerekre - nyilatkozta Gulya Róbert, a film zeneszerzője arról, hogy a fiatalabb korosztály számára mennyire befogadhatóak mind az akciójelenetek, mind pedig a rájuk épülő zenei hatások. A természetfeletti világba kalauzoló rejtélyes történet képei a kisebbeket is ugyanúgy elkápráztatják majd, mint a felnőtteket.

A film rövid előzetese:

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.