Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Szeptember 29. 12:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kábítószer volt az autójában, a pápai rendőrök elfogták

Kábítószer volt az autójában, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a 19 éves helyi fiatal ügyében folytatott vizsgálatot.

A rendőrök 2019. szeptember 19-én délután Pápán igazoltattak egy 19 éves helyi autóst. A jármű átvizsgálása során csokis-papírba csomagolt kábítószergyanús növényi anyagot találtak, melyet lefoglaltak, majd a sofőrt mintavétel céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe. A nyomozás során az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyagmaradvány kábítószernek minősül, valamint a férfi korábban amfetamint és metamfetamint fogyasztott. A fiatal gyanúsítottként történő kihallgatása alkalmával elismerte tettét és vállalta, hogy kábítószer-használatot kezelő ellátásban vesz részt, ezért az ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást 2020. július 6-án a Pápai Járási Ügyészség felfüggesztette egy évre. A rendőrök az egy év elteltét követően megállapították, hogy a férfi az általa önként vállalt kezelést el sem kezdte.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
Az amfetamin és származékai a központi idegrendszert stimulálják, serkentik. Hatásuk a szervezetben a természetes állapotban előforduló adrenalinhoz hasonló. A stimulánsokat gyakran más drogokkal vagy alkohollal is keverik, így a hatás kiszámíthatatlanná válik, halálos kimenetelű is lehet. Ha a szerfogyasztó egyszerre nagy dózist vesz be, nyugtalanná válik, fáj a feje, mellkasi fájdalmai és szívpanaszai lesznek. A hosszú távú használat következtében a szerfüggő fizikai és szellemi teljesítőképessége csökken, fogai meglazulnak, csontjai könnyebben törnek, májkárosodása lesz, idő előtti öregedés jelei mutatkoznak rajta. Hosszú távú amfetamin-fogyasztás megszakítása vagy hirtelen csökkentése után megvonási tünetek fejlődnek ki néhány órán vagy napon belül. A megvonási tünetek jelentkezhetnek fáradtságban, rossz hangulatban, hetekig tartó depresszióban. A szerhasználó fáradt az álmatlanság miatt, nem tud figyelni. Időközönként kínzó éhségtől szenved, és a nehezen legyőzhető szer utáni sóvárgása állandó feszültségben tartja.

Címkék: drog, rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:15, péntek | Helyi

Rekord mennyiségű felajánlás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Pápán is nagyon sikeres volt az akció, az elmúlt hétvégén 1335 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek.

2021. November 26. 10:11, péntek | Helyi

»A földet is sugárok érlelik, de / Ezek nem nap sugárai, hanem / Az embereknek lelkei.« (Petőfi Sándor)

Jövőre, 2022-ben lesz Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója, 2023-ban pedig Petőfi Sándor világra jöttének 200. bicentenáriuma.

2021. November 26. 09:50, péntek | Helyi

Speedet és kannabiszt fogyasztott

A Pápai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a 33 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban kábítószert fogyasztott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartott mag