Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Július 05. 13:45, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Kábítószer terjesztőket kaptak el a pápai rendőrök

Kábítószer terjesztőket kaptak el a pápai rendőrök

A pápai rendőrök az ügyben hét személy ellen indítottak büntetőeljárást és kezdeményezik a terjesztők letartóztatását.

A rendőrök 2021. július 3-án délután Pápán kábítószer-kereső kutya bevonásával kutattak át két személygépkocsit. A járművekből kábítószergyanús tabletták és fehér kristályos anyagok kerültek elő a kesztyűtartóból és az ülés alól, ezért a rendőrök mindkét gépjármű vezetőjét előállították. Az egyik autóvezetőt, egy 26 éves Pápa melletti településen élő férfit kábítószer birtoklása vétség, míg a másik sofőrt, egy 30 éves győri lakost kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a győri férfi több alkalommal adott el kábítószert egy 42 éves Pápa-környéki lakosnak, aki a tiltott szert az ismerősei körében továbbértékesítette. Őt a rendőrök szintén előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A kutatások során a nyomozók kábítószergyanús növényi anyagmaradványokat és kristályos, valamint zselés állagú anyagokat foglaltak le. A rendőrök 2021. július 3-án egy 23 éves pápai, továbbá egy 23 és egy 25 éves Pápa-környéki, majd másnap egy 27 éves győri lakost is előállítottak, akik a nyomozás adatai szerint több alkalommal is vásároltak és fogyasztottak kábítószert. Velük szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, valamint egyikőjük, a 23 éves Pápa-környéki településen élő nő ellen pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indítottak, mivel a két kábítószert terjesztő férfi rendelkezésére bocsátotta a bankszámláját, akik esetenként azon keresztül utalták egymásnak a kábítószer vételárát.
A 30 éves győri és a 42 éves Pápa-környéki férfit a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 13:43, hétfő | Helyi

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

A belvárosban sajnos nem ritka látvány, hogy az utcai kukákba, vagy azok környékére hordják le többen a lakásban, vagy az üzletekben keletkező hulladékot.

2021. Szeptember 27. 13:31, hétfő | Helyi

Mesejáték a közlekedésbiztonság jegyében

Közlekedési szabályokkal átszőtt mesejátékkal lepték meg a pápai rendőrök a helyi 1. osztályosokat.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Helyi

A megengedett sebesség duplájával közlekedett a férfi Pápán

Közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a nyirádi gyorshajtóval szemben.

2021. Szeptember 26. 16:30, vasárnap | Helyi

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

A MOL Fehérvár II. csapatának vendége volt a pápai együttes, amelynek sikerült az első csapat keretéből alaposan megerősített hazaiak fölé nőnie, mégis pont nélkül indulhatott haza.