Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Június 26. 17:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Június 30-ig kifizeti a húsgyár a hitelezőket

Június 30-ig kifizeti a húsgyár a hitelezőket

Tegnap aláírták a pápai húsipari társaság és a Magyar Fejlesztési Bank képviselői azt a hitelszerződést, mely 3 milliárd 667 millió forint beruházási hitelhez és 500 millió forgóeszköz hitelhez juttatja a céget.

A pénz ma kora délután meg is érkezett a társaság számlájára. A több mint 4 milliárdos forrás biztosítja, hogy a Pápai Hús 1913. Kft. teljesítse a 2014. február 13-án jogerőssé vált csődegyezségben foglaltakat, vagyis június 30-ig kifizesse hitelezőit – közölte ma délután tartott sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere. A városvezető kiemelte, a társaság megkezdte az utalásokat és a jogosultak követeléseinek kielégítését határidőre be is fejezi.

Mint ismeretes, 2012 végére az ágazati és gazdasági problémák miatt több hazai húsipari vállalat is – köztük a Pápai Hús 1913 Kft. – nehéz helyzetbe került. Pápa Város Képviselő-testülete 2013. március 6-ai rendkívüli ülésén döntött - a helyi munkahelyek megőrzése érdekében - a tulajdonostársak üzletrészeinek megvásárlásáról és 1280 millió forint törzstőke emelésről. A tulajdonosváltásról szóló cégbírósági bejegyzés 2013. április 22-én történt meg.
Az időközben megismert szállítói tartozásokra azonban az önkormányzati törzstőke emelés és a tagi kölcsönök nem nyújtottak kellő fedezetet. Az új többségi tulajdonos május 30-án azonnali hatállyal felmondott Politzer József korábbi ügyvezetőnek, és azóta Uzsoky András áll a társaság élén. A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, mely 2013. július 11-én lépett hatályba.
A húsipari vállalat csődeljárásának sikeres lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született, mely többek között rendelkezik a társaságnak nyújtandó hitelről.
A pápai húsipari vállalat további eredményes működését segíti az a 200 millió Ft tagi kölcsön is, melyről Pápa Város Képviselő-testülete döntött keddi zárt ülésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.